Szerző: Koi Tamás

2022. szeptember 15. 10:26

Jöhet a Zoom e-mail és naptár

Egyre nehezebben bír versenytársaival a pandémiás időszak egyik legnagyobb sztárjának számtó Zoom, mely a pletykák szerint új szolgáltatásokkal igyekszik bővíteni a platformját.

A videokonferenciákon túl keresi a boldogulását a pandémiás időszak egyik legnagyobb IT-piaci sztára, a Zoom Video Communications, mely már az elmúlt években felismerhette, hogy a versenytársakkal vívott harcban alul fog maradni, ha kizárólag videochat-szolgáltatást nyújt ügyfeleinek.

A The Information értesülései szerint a cég már közel két éve dolgozik azon, hogy saját e-mail és naptárszolgáltatását elindítsa, illetve értelemszerűen az ezek használatához szükséges okostelefonos klienseket elkészítse. Az egyelőre csak belső néven Zmail és Zcal néven ismert szolgáltatásokat állítólag idén novemberben, a Zoom éves konferenciáján, a Zoomtopia-n fogják majd bejelenteni.

zoom-phone

Mindent vivő munkahelyek

Mindig voltak olyan informatikai munkahelyek, melyek nagyon jól fekszenek az önéletrajzban.

Mindent vivő munkahelyek Mindig voltak olyan informatikai munkahelyek, melyek nagyon jól fekszenek az önéletrajzban.

A lap szerint a platform bővítése a Zoom számára mostanra lényegében már a túlélés egyetlen esélyévé lépett elő, hiszen míg a cég a pandémia idején óriási népszerűségre tett szert mind a felhasználók, mind a befektetők oldaláról, mára mindkét terület lelkesedése jelentősen megcsappant.

Ennek egyik elsődleges oka, hogy a versenytársak viszonylag hamar megtalálták a módját annak, hogy fogást találjanak a Zoomon, a technológiai hiányosságokat hamar megoldották, illetve a két legfőbb rivális, a Microsoft és a Google szorosan integrálta saját csoportkommunikációs, kollaborációs platformját az általa nyújtott üzleti szolgáltatáscsomagokba (Workspaces, Office 365). 

Ezzel együtt is kérdéses lehet, hogy a Zoom a további, üzleti produktivitást növelő szolgáltatásaival képes lesz-e ténylegesen felvenni a versenyt a fent említett versenytársakkal, melyek évek óta jelen vannak az üzleti szegmensben saját e-mail és naptár megoldásukkal, melyek ez idő alatt jelentős piaci dominanciát vívtak ki maguknak.

a címlapról