Szerző: Vörös Péter

2000. március 22. 09:49

A Micron Technology profitja több, mint hétszeresére nőtt - de még így is a Wall Street előrejelzése alatt maradt ...

A legnagyobb amerikai PC memóriagyártó cég március 2-án végződő pénzügyi negyedévében 161,3 millió $-os nettó profitot ért el, szemben az egy évvel korábbi 22,4 millió $-ral, míg a forgalom 1,03 milliárd $-ról 1,39 milliárd $-ra nőtt. Az eladások növekedése mögött leginkább a PC-k iránti kereslet növekedése állt. A félvezetőgyártó bruttó árrése 41% volt, ami az előző negyedévben elért 58%-hoz képest jelentős csökkenés - e mögött természetesen az átlagos eladási árak csökkenése állt, ennek „köszönhetően a nettó profit alacsonyabb volt, mint a Wall Street előrejelzései. Ez viszont ahhoz vezetett, hogy a cég részvényárfolyama tegnap 16$-ral, 119$-ra csökkent. Az elemzők szerint a cég kilátásai ennek ellenére elég jók: a DRAM kereslet várhatóan nőni fog az év folyamán, a forgalom erős, a cég költségei az iparágban a legalacsonyabbak között vannak.

A legnagyobb amerikai PC memóriagyártó cég március 2-án végződő pénzügyi negyedévében 161,3 millió $-os nettó profitot ért el, szemben az egy évvel korábbi 22,4 millió $-ral, míg a forgalom 1,03 milliárd $-ról 1,39 milliárd $-ra nőtt. Az eladások növekedése mögött leginkább a PC-k iránti kereslet növekedése állt. A félvezetőgyártó bruttó árrése 41% volt, ami az előző negyedévben elért 58%-hoz képest jelentős csökkenés - e mögött természetesen az átlagos eladási árak csökkenése állt, ennek „köszönhetően" a nettó profit alacsonyabb volt, mint a Wall Street előrejelzései. Ez viszont ahhoz vezetett, hogy a cég részvényárfolyama tegnap 16$-ral, 119$-ra csökkent. Az elemzők szerint a cég kilátásai ennek ellenére elég jók: a DRAM kereslet várhatóan nőni fog az év folyamán, a forgalom erős, a cég költségei az iparágban a legalacsonyabbak között vannak. [CNET, EB News]

Nagyon széles az a skála, amin a állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról

fab

5

Chipgyártó nagyhatalommá válna India

2024. március 18. 12:39

A helyi politikai vezetés szerint van rá esély, hogy a következő néhány évben az ország bekerüljön az öt vezető ország közé.