Szerző: Koi Tamás

2022. április 8. 14:24

Nagyon simán ment a Windows 11 bevezetése a Microsoftnál

Soha, egyetlen korábbi Windows verzióról történő átállás sem ment még olyan simán a Microsoftnál, mint a Windows 11 bevezetése - derül ki egy a cég weboldalán található esettanulmányból.

Mint minden nagy IT-cégnek, úgy természetesen a Microsoftnak is fontos, hogy a hatékony működés érdekében a szoftverparkját rendszeresen frissítse, karbantartsa, sőt, a cégnek, mint a Windows és Office termékek gyártójának nem árt jó példával kell elől járnia ezen a téren.

Egy új operációs rendszer főverzió bevezetése egy cég életében rendszerint meglehetősen neuralgikus pont, de egy jól működő IT-csapattal és megfelelően előkészített folyamattal egy ilyen jelentős eseményt is meg lehet ugrani fájdalommentesen - derül ki a Microsoft héten közzétett esettanulmányából

Toxikus vezetők szivárványa

Az IT munkakörülményeket, a munkahelyi kultúrát alapjaiban határozzák meg a vezetők, főleg ha még toxikusak is.

Toxikus vezetők szivárványa Az IT munkakörülményeket, a munkahelyi kultúrát alapjaiban határozzák meg a vezetők, főleg ha még toxikusak is.

Ebben a cég saját példáján vezeti le, hogy mennyire egyszerű volt a céges gépparkon futó Windowsokat a legújabb verzióra frissíteni. A cég a leírás szerint mindössze öt hét alatt frissített több mint 190 ezer belső munkaállomást Windows 11-re, ami a társaság eddigi fennállásának legsimább upgrade-folyamata volt.

A sima és gyors folyamat javarészt annak a több lépcsőből álló előkészítési és terjesztési fázisnak köszönhető, melyet a fenti oldalon keresztül minden vállalati ügyféllel megoszt a Microsoft, vélhetően részben abból az indíttatásból, hogy felhívja a figyelmet rá, hogy bár soha nem volt még olyan kemény követelményrendszer egy új Windows-verziónál, mint a 11-esnél, a frissítéstől még sem kell visszariadni.

A fenti ösztönző esettanulmány margójára annyit mindenképpen érdemes megjegyezni, hogy megtorpanni látszik a Windows 11 terjeszkedése.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról