Szerző: Koi Tamás

2022. szeptember 20. 09:10

Kegyvesztetté vált a Huawei az HBO Maxnál

Teljesen beszünteti a Huawei készülékek támogatását a világ egyik legnagyobb online videostreaming-platformja, a Magyarországon különösen népszerű HBO Max.

Nem támogatott státuszba kerültek a Huawei mobilkészülékei és tabletjei az HBO Maxnál, így a jövőben a kínai gyártó készülékeinek tulajdonosai nem tudják majd sem letölteni, sem frissíteni a tartalmak lejátszásához szükséges applikációt. A világ egyik legnépszerűbb előfizetéses online videostreaming-platformja tegnap e-mailben tájékoztatta az érintett felhasználókat a változásokról, melyeket az HBO Max magyarországi sajtókapcsolata is megerősített a HWSW számára.

A tájékoztató nem terjed ki néhány lényeges részletre, így például arra, hogy a támogatás pontosan mikortól szűnt vagy szűnik meg, illetve mely Huawei készülékek érintettek, a személyre szabott szöveg mindössze az alábbiakat közli:

Az HBO Max app a továbbiakban nem lesz elérhető a Huawei telefonokon és táblagépeken. Ez azt jelenti, hogy nem lehet frissíteni vagy újrainstallálni az HBO Maxot ezeken az eszközökön.

A szolgáltató emellett a levélben a támogatott készülékeket felsoroló weboldalára irányítja a felhasználókat, ahol az androidos készülékekre vonatkozó panelnél azt közli, hogy a Huawei okostelefonok és tabletek már nem támogatottak.

A fentiekből nem egyértelmű, hogy az a felhasználó, aki korábban már telepítette az applikációt, a jövőben le tud-e játszani bármilyen tartalmat meglévő Huawei készülékén a régebbi verzióval, vagy mindennemű lejátszási lehetőség megszűnik az érintett modelleken.

hbomax_huawei

En ensom person ler ikke lett. (x)

Ibsent csak eredetiben norvégul, de azért pythonban is vannak irodalmi magasságok. Nézd meg Felméri Péter nyelvi tudatformálását, és minden megvilágosodik!

En ensom person ler ikke lett. (x) Ibsent csak eredetiben norvégul, de azért pythonban is vannak irodalmi magasságok. Nézd meg Felméri Péter nyelvi tudatformálását, és minden megvilágosodik!

Mivel az HBO Max a Huawei saját mobilos ökoszisztémájában (HMS) soha nem volt hivatalosan támogatott, ezért a változás egyértelműen azokat a készülékeket érinti, melyek teljes Google Play Services licenccel rendelkeznek, vagyis jellemzően a 2019-ben, vagy azelőtt gyártott típusokat, Android-verziótól függetlenül.

A döntés technológiai hátterében ezért feltételezhetően az áll, hogy a Huawei nem kapta meg a platform által használt DRM-megoldás (Widevine DRM) egy későbbi verziójának licencét, mely lehetővé tenné a védett tartalmak lejátszását ezeken az eszközökön.

Tekintve, hogy ezt a DRM-megoldást az iparágban kiterjedten használják más streamingszolgáltatók is, ezért - amennyiben valóban a DRM-licencelés áll a háttérben - várható, hogy az HBO Maxon kívül a jövőben más platform is visszavonja a támogatást a Huawei készülékektől.

Október végén 8 alkalmas, 24 órás, online képzéseket indítunk, melyekre most early bird kedvezménnyel jelentkezhetsz. A képzések utólag is visszanézhetők, és munkaidő végén kezdődnek.

a címlapról

roller coaster

3

Profit-hullámvasúton a Samsung

2022. október 6. 14:39

A dél-koreai multit elérte válság szele, három év óta először csökkenhet a cég profitja.