:

Szerző: Dömös Zsuzsanna

2022. szeptember 15. 14:04

A magyaroknak is elérhető az Instagram családi központja

Szülői felügyeleti eszközökkel bővül a Meta képmegosztó platformja, amiknek használatához a gyerekek beleegyezése is szükséges.

Az elmúlt évek során intenzívebbé vált a párbeszéd arról, hogy az Instagram nem fordít kellő figyelmet a kiskorú felhasználók védelmére, és a korábban kiszivárgott belsős dokumentumok kapcsán vitatott témává vált a közösségi oldal tizenéves lányokra gyakorolt káros hatása is. A szolgáltatás erre válaszként új felügyeleti eszközöket ad a szülők kezébe azzal a megközelítéssel, hogy minél több információt láthassanak a gyermekük közösségimédia-használatáról.

A Meta bejelentése szerint már nálunk is használható az Instagram Családi központ nevű hubja, az applikációból elérhető különféle szülői felügyeleti eszközök mellett. A felnőttnek először meghívót kell küldenie, hogy engedélyt kérjen a gyerek Instagram-fiókjának felügyelésére, vagy a tizenéves küldhetett meghívót a szülőnek, illetve gyámnak. Az invitáció jóváhagyása után a gondozó naprakész információikat kap arról, kiket követ a gyermeke, és kik követik őt, értesítést kap arról, ha egy tartalmat, vagy fiókot jelentett a közösségi oldal moderátorainak, akár zaklatás miatt. 

insta_family_hub

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét!

A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét! A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Emellett statisztikákat láthat az alkalmazáson belül eltöltött időről, aminek kurtítására időkorlátokat lehet beállítani, vagy ütemezett szüneteket beiktatni. Az új felügyeleti eszközök mellett egyes országokban élesedett a „bökés” nevű fejlesztés is, ami akkor aktiválódik, ha a tinédzser túl nagy mennyiségben, folyamatosan adott típusú tartalmakat néz, ekkor figyelmeztetést dob fel az applikáció, hogy fedezzen fel más témájú bejegyzéseket is, ami a testképzavarra való hajlamot gyengítheti. A funkciók elérésének feltétele természetesen az applikáció naprakész verziójára való frissítés.

Kérdés, hogy az eszközök mennyire hoznak érezhető hatásokat, a kritikusok szerint jó eséllyel inkább bosszantani fogják a fiatalokat, és az is felvet kérdéseket, hogy mi van akkor, ha a szülő nem aktív Instagram-felhasználó, vagy csak nem kíván foglalkozni a témával. A Meta belsős kutatása szerint a válaszadók 58,2 százaléka találta hasznosnak a bökés funkciót, ami tudatosabb tartalomfogyasztásra ösztönözte őket, de hogy a szülői felügyeleti eszközökkel sikerül-e mérhető javulást elérni a fatalkorúak védelmében, egyelőre kérdéses.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 12:07

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.