Szerző: Koi Tamás

2022. szeptember 12. 09:12

Lengyel kézbe kerül a Szallas.hu

Mintegy 82 millió euróért cserébe megveszi hazánk legnagyobb, szállásközvetítő oldalának, a Szallas.hu-nak a tulajdonosát egy lengyel e-kereskedelmi és médiavállalat-csoport.

Belép a magyar szállásközvetítői piacra a lengyel tőzsdén jegyzett Wirtualna Polska Holding, méghozzá egyből a legnagyobb hazai szereplő, a Szallas.hu felvásárlásával. 

A Wirtualna Polska turisztikai szerepvállalása eddig főleg Lengyelországra fókuszált, de a most bejelentett tranzakciónak köszönhetően több új országgal és termékkel gyarapodik, valamit több mint háromszorosára nő a tevékenysége által lefedett piac az ágazatban. A magyarországi tranzakció értékét mintegy 82 millió euróra taksálják a felek.

A Szallas.hu 2007-es alapítása után gyorsan Magyarország egyik meghatározó szállásfoglaló oldalává vált. 2015-ben a PortfoLion vásárolta meg a céget az EXIM és az OTP által biztosított forrásból, és a tőkeerős háttér mellett intenzív nemzetközi akvizíciós stratégiával támogatta a Szallas.hu növekedését.

zimmer-frei

Toxikus vezetők szivárványa

Az IT munkakörülményeket, a munkahelyi kultúrát alapjaiban határozzák meg a vezetők, főleg ha még toxikusak is.

Toxikus vezetők szivárványa Az IT munkakörülményeket, a munkahelyi kultúrát alapjaiban határozzák meg a vezetők, főleg ha még toxikusak is.

Az alapkezelő támogatásával először Lengyelországban, majd Romániában és Csehországban is akvizíciókat hajtott végre a cég, miközben a Szallas.hu az elmúlt években kategóriája egyik legnépszerűbb oldalává nőtte ki magát itthon. A csoport árbevétele felvásárlások és növekedés révén megtöbbszöröződött, az éves foglalások értéke a befektetés előtti évi 20 millió euró magasságából 2021 és ‘22 júniusa között már 200 millió euróra nőtt. Az elmúlt egy évben több mint egymillió foglalás történt a csoport oldalain.

Bár a koronavírus járvány a turizmust különösen hátrányosan érintette, a Szallas Group nem rogyott meg, illetve speciális weboldalakkal egészítette ki portfólióját, többek között spa üdülésekre és egyedi szállodai élménycsomagokra fókuszálva.

A most bejelentett tranzakció véglegesítése az ősz folyamán, az engedélyeztetési folyamat sikeres lezárása után várható.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról