:

Szerző: bzd

2000. november 24. 22:02

Ház fúrás-faragás

Manapság nagyon divatos dolog a számítógépház átalakítása, egyedivé tétele. Az átalakítás magában foglalja a jobb légáramlást biztosító extra ventillátorok helyének kialakítását, és ha már úgy is szétkaptuk a házat, akkor az egyedi festését is. A plusz ventillátoroknak való lukak kialakítása nem egyszerű feladat. Két elfogadható alternatíva létezik, mégpedig a fúrás és a dekopír. A fúrás kegyetlen munka, rengeteg apró lukat kell fúrni a kör ívén, aztán összereszelni őket. A dekopír használata már sokkal egyszerűbb: csak egyszer kell fúrnunk, utána a lukból kiindulva a dekopírral (amiben természetesen fémhez való fűrész van) szépen kivágjuk amit szeretnénk. A ProCooling-on megjelent egy cikk , amiben egy hőcserélő felszerelésén keresztül mutatják be a műveletet, szerintem nagyon szép munka.

Manapság nagyon divatos dolog a számítógépház átalakítása, egyedivé tétele. Az átalakítás magában foglalja a jobb légáramlást biztosító extra ventillátorok helyének kialakítását, és ha már úgy is szétkaptuk a házat, akkor az egyedi festését is. A plusz ventillátoroknak való lukak kialakítása nem egyszerű feladat. Két elfogadható alternatíva létezik, mégpedig a fúrás és a dekopír. A fúrás kegyetlen munka, rengeteg apró lukat kell fúrni a kör ívén, aztán összereszelni őket. A dekopír használata már sokkal egyszerűbb: csak egyszer kell fúrnunk, utána a lukból kiindulva a dekopírral (amiben természetesen fémhez való fűrész van) szépen kivágjuk amit szeretnénk. A ProCooling-on megjelent egy cikk, amiben egy hőcserélő felszerelésén keresztül mutatják be a műveletet, szerintem nagyon szép munka.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 07:21

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.