Szerző: Koi Tamás

2022. szeptember 1. 08:24

Írországba vezénylik a Vodafone Magyarország első emberét

Alig több, mint egy héttel azután, hogy a 4iG bejelentette, hogy a magyar állammal közösen felvásárolná a Vodafone Magyarországot, a cégcsoport új pozícióba nevezte ki a hazai leányvállalat elnök-vezérigazgatóját, Amanda Nelsont.

Alig több, mint egy héttel a magyar Vodafone eladási szándékának bejelentését követően a brit telekommunikációs mammut közölte az első, a magyar operációt érintő személyi változást. A Vodafone Magyarország első számú vezetőjét, Amanda Nelson elnök-vezérigazgatót szeptember 15-től a Vodafone Írország vezérigazgatójává nevezték ki.

amanda_nelson_ih
amanda nelson (fotó: hwsw)

Nagy pénz, nagy szívás: útravaló csúcstámadó IT-soknak

Az informatikai vezetősködés sokak álma, de az árnyoldalaival kevesen vannak tisztában.

Nagy pénz, nagy szívás: útravaló csúcstámadó IT-soknak Az informatikai vezetősködés sokak álma, de az árnyoldalaival kevesen vannak tisztában.

A HWSW elérte a Vodafone Magyarországot, ahol kérdésünkre megerősítették a hírt, Suba János kommunikációs igazgató ugyanakkor lapunknak leszögezte, hogy Amanda Nelson a múlt héten bejelentett tranzakció lezárásáig a Vodafone Magyarországnál betöltött pozícióját is megtartja, azaz lényegében párhuzamosan vezet majd két leányvállalatot.

Nelson 2018 januárja óta a Vodafone Magyarország elnök-vezérigazgatója, az ő irányítása alatt állt a cég többek között a Liberty Globallal kötött üzlet létrejöttekor, melynek során a magyar Vodafone-ba beolvadt a UPC a Magyarország, így a vállalat konvergens szolgáltatóvá lépett elő a hazai piacon.

Az akvizíció hozzájárult ahhoz, hogy a Vodafone a magyar mobilpiacon minden résszegmensben beérje a Yettel Magyarországot, így a cég mára körülbelül 3,8 millió lakossági és üzleti előfizetőt szolgál ki (ebből hárommillió a mobilos, 800 ezer a vezetékes előfizető), így előfizetőszámát tekintve a második legnagyobb szereplő a hazai távközlési piacon.

Nelson ezt megelőzően a Vodafone máltai leányvállalatának volt a vezérigazgatója, előtte pedig a cég holland leányvállalatánál töltött be vezetői pozíciót. A Vodafone Írország vezetőjeként a szakember az 5,1 milliós nyugat-európai ország legnagyobb mobilszolgáltatóját irányíthatja majd. 

Bár a múlt heti bejelentés alapján a 4iG-val és az állammal kötött, felvásárlásról szóló megállapodás csak egy előzetes szándéknyilatkozat a felek között, Nelson új pozícióba helyezése azt sugallhatja, hogy a Vodafone Csoportnál gyakorlatilag kész tényként kezelik az üzlet létrejöttét. A felek a múlt heti bejelentés alapján arra számítanak, hogy a több mint 700 milliárd forint értékű felvásárlási tranzakció még az idei évben lezárul - ám alighanem ez csak abban az esetben tartható, ha az akvizíciót nemzetstratégiai jelentőségűvé emeli a kormány, ezzel a versenyhatósági bejelentési kötelezettség alól mentesülnek az érdekeltek.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról