Szerző: Koi Tamás

2022. augusztus 22. 13:44

Már mobilokról is ment adatot a KÜRT

Sérült, vagy hibás mobileszközök adatainak mentését is vállalja augusztustól a KÜRT Információbiztonsági és Adatmentő Zrt. A cég szerint a koronavírus-járvány révén kialakult hibrid munkavégzés egyre több adatvesztési incidenst eredményez.

A KÜRT  augusztustól bővítette szolgáltatásportfólióját és most már vállalják bármilyen típusú sérült vagy hibás mobileszköz - okostelefon, táblagép - adatainak mentését is. A cég egyaránt vállalja a mentést, ha fizikai sérülést szenvedett – törött, vagy elázott – készülékről van szó, vagy szoftverhiba miatt nem fér hozzá valaki a mobileszközön tárolt adataihoz.

A vállalat folyamatosan kap megkereséseket sérült adathordozók kapcsán, évente átlagosan több mint tucatnyi országból kapnak felkérést, 2500-3000 projektre. A megbízások valamivel több mint fele Magyarországról érkezik, de jelentős a német piac részesedése is, az adatmentési projektek mintegy 40 százaléka németországi ügyfelekhez kötődik, miután a KÜRT 2002 óta van jelen saját leányvállalattal Németországban. 

smartphone_storage

Miért érdemes felvenni meglévő IT kompetenciád mellé az "AI"-t?

A november 29-i kraftie meetup erre a fontos másodlagos vagy kiegészítő kompetenciára fókuszál.

Miért érdemes felvenni meglévő IT kompetenciád mellé az "AI"-t? A november 29-i kraftie meetup erre a fontos másodlagos vagy kiegészítő kompetenciára fókuszál.

A társaság tapasztalatai szerint egyre több megkeresés érkezik magánszemélyek részéről, illetve szembetűnő, hogy milyen látványos mértékben nőtt az érintett adatmennyiség. A KÜRT adatmentési üzletága a múlt évben két petabájtnyi adatot mozgatott meg az adatmentési projektek során, tízszerese az öt évvel ezelőtti mennyiségnek.

A cég illetékesei szerint a koronavírus-járvány következtében népszerűbbé vált otthoni munkavégzés az adatvesztések megnövekedett számát is magával hozta. Kertész Zoltán, a KÜRT adatmentési üzletágának igazgatója szerint ez, illetve az egyre megfizethetőbb adattárolók egyre több adatvesztési incidenst generálnak, a mobileszközökről végzett mentési szolgáltatás bevezetése pedig jelentős növekedési lehetőséget hoz majd a vállalat számára.

Magyarország egykor pezsgő startup-szcénáját is meglehetősen zilálttá tették az elmúlt évek eseményei, a friss HWSW weekly adásban arra teszünk kísérletet, hogy vendégeink segítségével megértsük a mögöttes folyamatokat.

a címlapról