Szerző: Koi Tamás

2022. augusztus 22. 13:44

Már mobilokról is ment adatot a KÜRT

Sérült, vagy hibás mobileszközök adatainak mentését is vállalja augusztustól a KÜRT Információbiztonsági és Adatmentő Zrt. A cég szerint a koronavírus-járvány révén kialakult hibrid munkavégzés egyre több adatvesztési incidenst eredményez.

A KÜRT  augusztustól bővítette szolgáltatásportfólióját és most már vállalják bármilyen típusú sérült vagy hibás mobileszköz - okostelefon, táblagép - adatainak mentését is. A cég egyaránt vállalja a mentést, ha fizikai sérülést szenvedett – törött, vagy elázott – készülékről van szó, vagy szoftverhiba miatt nem fér hozzá valaki a mobileszközön tárolt adataihoz.

A vállalat folyamatosan kap megkereséseket sérült adathordozók kapcsán, évente átlagosan több mint tucatnyi országból kapnak felkérést, 2500-3000 projektre. A megbízások valamivel több mint fele Magyarországról érkezik, de jelentős a német piac részesedése is, az adatmentési projektek mintegy 40 százaléka németországi ügyfelekhez kötődik, miután a KÜRT 2002 óta van jelen saját leányvállalattal Németországban. 

smartphone_storage

Hány adag sültkrumplit bír el 25 Kubernetes klaszter? (x)

Globálisan napi akár 2,5 millió rendeléssel is megbirkóznak az RDI Hungary által fejlesztett háttérrendszerek és mobilalkalmazások.

Hány adag sültkrumplit bír el 25 Kubernetes klaszter? (x) Globálisan napi akár 2,5 millió rendeléssel is megbirkóznak az RDI Hungary által fejlesztett háttérrendszerek és mobilalkalmazások.

A társaság tapasztalatai szerint egyre több megkeresés érkezik magánszemélyek részéről, illetve szembetűnő, hogy milyen látványos mértékben nőtt az érintett adatmennyiség. A KÜRT adatmentési üzletága a múlt évben két petabájtnyi adatot mozgatott meg az adatmentési projektek során, tízszerese az öt évvel ezelőtti mennyiségnek.

A cég illetékesei szerint a koronavírus-járvány következtében népszerűbbé vált otthoni munkavégzés az adatvesztések megnövekedett számát is magával hozta. Kertész Zoltán, a KÜRT adatmentési üzletágának igazgatója szerint ez, illetve az egyre megfizethetőbb adattárolók egyre több adatvesztési incidenst generálnak, a mobileszközökről végzett mentési szolgáltatás bevezetése pedig jelentős növekedési lehetőséget hoz majd a vállalat számára.

Kubernetes képzéseinket már közel 300 szakember végezte el. A nagy sikerre való tekintettel a tanfolyamot aktualizált tananyaggal június 18-án újra elindítjuk! A 8 alkalmas, élő képzés képzés órái utólag is visszanézhetők, és munkaidő végén kezdődnek.

a címlapról