Szerző: Hlács Ferenc

2020. december 4. 00:00

Nagyvállalati adatmentő céget vesz a Google

Az ismeretlen összegért megvett Actifio csapata a Google Cloudhoz csatlakozik.

Adatmentéssel és katasztrófa utáni helyreállítással foglalkozó céget vesz a Google: a 2009-ben alapított Actifioért kicsengetett összeget a felek nem közölték, az ugyanakkor tudható, hogy a csapat a Google Cloudot bővíti majd. A TechCrunch szerint 2018-ban 1,2 milliárd dollárra értékelték az akvirált vállalatot, amely több befektetési körben összesen mintegy 461 millió dollárt kalapolt össze.

Színfalak mögött: így épül egy szoftverfejlesztő iroda

Betekintést nyújtunk olyan folyamatokba, melyek sokszor teljesen láthatatlanok a munkavállalók számára.

Színfalak mögött: így épül egy szoftverfejlesztő iroda Betekintést nyújtunk olyan folyamatokba, melyek sokszor teljesen láthatatlanok a munkavállalók számára.

Az Actifio képességeivel az új anyacég jelentősen kibővítheti a Google Cloud biztonsági palettáját, miután a cég szolgáltatása számos környezetben tárolt adatok biztonsági mentését és kezelését lehetővé teszi, legyen szó SAP HANA, Oracle, MySQL, PostgreSQL, Microsoft SQL, netán Hypver-V szerverekről, a VMware-ben dolgozó virtuális gépekről vagy épp a Google Compute Engine-ről. Ennek megfelelően az akvizíció a Google Cloud hibrid- és multivendor képességeit is kiszélesíti.

A kraftie a HWSW IT-karrierrel foglalkozó, immár sok tízezer IT szakembert mozgató meetup- és podcast-sorozata. Mostantól pedig már egy hírlevél is! Iratkozz fel Te is, ha szeretnél heti egyszer egy rövid, de értékes karrierfókuszú tartalmat kapni.

a címlapról