:

Szerző: Hlács Ferenc

2020. december 4. 00:00

Nagyvállalati adatmentő céget vesz a Google

Az ismeretlen összegért megvett Actifio csapata a Google Cloudhoz csatlakozik.

Adatmentéssel és katasztrófa utáni helyreállítással foglalkozó céget vesz a Google: a 2009-ben alapított Actifioért kicsengetett összeget a felek nem közölték, az ugyanakkor tudható, hogy a csapat a Google Cloudot bővíti majd. A TechCrunch szerint 2018-ban 1,2 milliárd dollárra értékelték az akvirált vállalatot, amely több befektetési körben összesen mintegy 461 millió dollárt kalapolt össze.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét!

A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét! A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Az Actifio képességeivel az új anyacég jelentősen kibővítheti a Google Cloud biztonsági palettáját, miután a cég szolgáltatása számos környezetben tárolt adatok biztonsági mentését és kezelését lehetővé teszi, legyen szó SAP HANA, Oracle, MySQL, PostgreSQL, Microsoft SQL, netán Hypver-V szerverekről, a VMware-ben dolgozó virtuális gépekről vagy épp a Google Compute Engine-ről. Ennek megfelelően az akvizíció a Google Cloud hibrid- és multivendor képességeit is kiszélesíti.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 18:37

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.