Szerző: Koi Tamás

2022. augusztus 19. 09:19

Gigantikus összegből épít félvezetőipari kutatóközpontot a Samsung

Újabb fokozathoz értek a Samsung félvezetőipari beruházásai - a dél-koreai cég tegnap letette az alapkövét annak a kutatás-fejlesztési tevékenységre fókuszáló központnak, melynek távlati célja, hogy a vállalat a globális félvezetőipar legnagyobb, megkerülhetetlen szereplőjévé váljon.

Új félvezetőipari kutatás-fejlesztési központot épít Dél-Koreában a Samsung. A komplexum pénteki alapkőletételi ceremóniáján hosszú évek óta először a vállalat legmagasabb szintű vezetője is részt vett: Lee Jae-yong éppen a héten kapott elnöki kegyelmet egy 2017-től húzódó vesztegetési és csalási ügyben, így mostantól újra részt vehet a vállalat operatív irányításában.

A világ legnagyobb memóriachip-gyártója a Szöuli agglomerációhoz tartozó Giheungban mintegy 20 ezer milliárd dél-koreai won (átszámítva körülbelül 15 milliárd dollár) értékű beruházással hozza létre az új kutatóközpontot, melynek célja az újabb, fejlettebb chipgyártási technológiák és gyártási eljárások létrehozása lesz majd. Az új komplexumtól a Samsung elsősorban azt várja, hogy a cég a gyártás skálázása kapcsán jelentkező meglévő korlátaitól képes lesz hatékonyan megszabadulni - hangzott el az alapkőletételi eseményen.

memory_wafers

En ensom person ler ikke lett. (x)

Ibsent csak eredetiben norvégul, de azért pythonban is vannak irodalmi magasságok. Nézd meg Felméri Péter nyelvi tudatformálását, és minden megvilágosodik!

En ensom person ler ikke lett. (x) Ibsent csak eredetiben norvégul, de azért pythonban is vannak irodalmi magasságok. Nézd meg Felméri Péter nyelvi tudatformálását, és minden megvilágosodik!

Mint általában minden építkezés és bővítés a félvezetőgyártásban, úgy a Giheungi projekt is évek múlva érhet csak be. A Samsung becslése szerint a kutatás-fejlesztési központ 2028-ra készülhet el illetve működhet teljes kapacitással.

A vállalat addig sem ül a babérjain, és folytatja tavaly bejelentett, gigantikus összegű félvezetőipari beruházási tervét. A cég éppen egy évvel ezelőtt jelentette be, hogy 2023-ig 206 milliárd dollárt költ félvezetőipari beruházásokra, melyeknek része több gyár és kutatóközpont létrehozása illetve bővítése Dél-Koreában és külföldön egyaránt. 

A gyártó egyik legfontosabb külföldi hídfőállása Texas, ahol idén kezdődött meg egy 17 milliárd dollár értékű új félvezetőgyártó üzem építése. A cég már meglévő austini központjától mintegy 40 kilométerre lévő Taylor mellett több mint ötmillió négyzetméternyi területen helyezkedik majd el az új üzem.

Október végén 8 alkalmas, 24 órás, online képzéseket indítunk, melyekre most early bird kedvezménnyel jelentkezhetsz. A képzések utólag is visszanézhetők, és munkaidő végén kezdődnek.

a címlapról

roller coaster

3

Profit-hullámvasúton a Samsung

2022. október 6. 14:39

A dél-koreai multit elérte válság szele, három év óta először csökkenhet a cég profitja.