Szerző: Koi Tamás

2022. augusztus 12. 11:31

Látványos mélyrepülésben a Huawei profitja

Egyre rosszabb bőrben van a Huawei Technologies fogyasztói üzletága, a céget ugyanakkor fenntartják a víz felszínén a nagyvállalati termékek és a távközlési piac számára gyártott eszközök.

Közzétette idei első féléves üzleti jelentését Kína egyik legnagyobb IT-multija, a Huawei Technologies. A cég az amerikai szankciók 2019-es bevezetése óta egyre nehezebb körülmények közt kénytelen működni, erre rátett egy lapáttal a Kínában kiújuló járványhelyzet és a Huawei-t fokozottan érintő chiphiány is.

Az egykor szebb napokat látott kínai multi profitja az idei első félévben lényegében megfeleződött (31,39 milliárd jüanról 15,08 milliárd jüanra - ez mostani árfolyamon 4,65 és 2,23 milliárd dollárnak felel meg).

huawei_matebook

En ensom person ler ikke lett. (x)

Ibsent csak eredetiben norvégul, de azért pythonban is vannak irodalmi magasságok. Nézd meg Felméri Péter nyelvi tudatformálását, és minden megvilágosodik!

En ensom person ler ikke lett. (x) Ibsent csak eredetiben norvégul, de azért pythonban is vannak irodalmi magasságok. Nézd meg Felméri Péter nyelvi tudatformálását, és minden megvilágosodik!

A cég teljes árbevétele ennél sokkal kisebb mértékben, 5,9%-kal, 301,6 milliárd jüanra (44,73 milliárd dollár) csökkent - különösen a januártól márciusig tartó időszakot jellemezte visszaesés. A Huawei fogyasztói üzletágának kilátásait rontotta továbbá, hogy a kínai okostelefon-piaci volumenek tíz éve nem látott mélységbe estek.

A Huawei a fogyasztói üzletág mellett két divízióval, a vállalati szegmensbe szánt termékeket kínáló Enterprise üzletággal, illetve a távközlési szolgáltatóknak készült infrastruktúra-berendezéseket gyártó részleggel rendelkezik, ezek mindegyike nőni tudott az első félévben- derült ki a cég jelentéséből.

A vállalat az elmúlt időszakban igyekezett új üzleti területek felé nyitni, így például a cég az elektromos illetve önvezető autók piacára is kíván fókuszálni a jövőben, emellett különböző felhőszolgáltatásokat is kínálna a helyi piaci szereplőknek. A cég szerint az útkereséssel kapcsolatos költségek (elsősorban a K+F tevékenység felpörgetése) szintén hozzájárultak a profit látványos bezuhanásához.

Október végén 8 alkalmas, 24 órás, online képzéseket indítunk, melyekre most early bird kedvezménnyel jelentkezhetsz. A képzések utólag is visszanézhetők, és munkaidő végén kezdődnek.

a címlapról

roller coaster

3

Profit-hullámvasúton a Samsung

2022. október 6. 14:39

A dél-koreai multit elérte válság szele, három év óta először csökkenhet a cég profitja.