Szerző: Koi Tamás

2022. augusztus 12. 11:31

Látványos mélyrepülésben a Huawei profitja

Egyre rosszabb bőrben van a Huawei Technologies fogyasztói üzletága, a céget ugyanakkor fenntartják a víz felszínén a nagyvállalati termékek és a távközlési piac számára gyártott eszközök.

Közzétette idei első féléves üzleti jelentését Kína egyik legnagyobb IT-multija, a Huawei Technologies. A cég az amerikai szankciók 2019-es bevezetése óta egyre nehezebb körülmények közt kénytelen működni, erre rátett egy lapáttal a Kínában kiújuló járványhelyzet és a Huawei-t fokozottan érintő chiphiány is.

Az egykor szebb napokat látott kínai multi profitja az idei első félévben lényegében megfeleződött (31,39 milliárd jüanról 15,08 milliárd jüanra - ez mostani árfolyamon 4,65 és 2,23 milliárd dollárnak felel meg).

huawei_matebook

Miért nem beszélni AI tökéletesen magyart?

Milyen kihívásokat tartogat egy magyar nyelvi modell, például a PuliGPT fejlesztése?

Miért nem beszélni AI tökéletesen magyart? Milyen kihívásokat tartogat egy magyar nyelvi modell, például a PuliGPT fejlesztése?

A cég teljes árbevétele ennél sokkal kisebb mértékben, 5,9%-kal, 301,6 milliárd jüanra (44,73 milliárd dollár) csökkent - különösen a januártól márciusig tartó időszakot jellemezte visszaesés. A Huawei fogyasztói üzletágának kilátásait rontotta továbbá, hogy a kínai okostelefon-piaci volumenek tíz éve nem látott mélységbe estek.

A Huawei a fogyasztói üzletág mellett két divízióval, a vállalati szegmensbe szánt termékeket kínáló Enterprise üzletággal, illetve a távközlési szolgáltatóknak készült infrastruktúra-berendezéseket gyártó részleggel rendelkezik, ezek mindegyike nőni tudott az első félévben- derült ki a cég jelentéséből.

A vállalat az elmúlt időszakban igyekezett új üzleti területek felé nyitni, így például a cég az elektromos illetve önvezető autók piacára is kíván fókuszálni a jövőben, emellett különböző felhőszolgáltatásokat is kínálna a helyi piaci szereplőknek. A cég szerint az útkereséssel kapcsolatos költségek (elsősorban a K+F tevékenység felpörgetése) szintén hozzájárultak a profit látványos bezuhanásához.

Nagyon széles az a skála, amin a állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról

fab

5

Chipgyártó nagyhatalommá válna India

2024. március 18. 12:39

A helyi politikai vezetés szerint van rá esély, hogy a következő néhány évben az ország bekerüljön az öt vezető ország közé.