Szerző: Koi Tamás

2022. január 26. 14:01

Európában is forgalomba kerülnek a Huawei csúcsmobiljai

Európában is piacra dobja csúcskategóriás okostelefonjainak legújabb szériáját a kínai Huawei Technologies, melynek piaci befolyása az amerikai szankciók hatására rendkívül rövid idő alatt elpárolgott a kontinensen.

Rövidesen Európában is forgalomba kerülnek a Huawei P-sorozatú okostelefonok egyes típusai, az utóbbi időben megszokott korlátokkal, azaz Google szolgáltatások és alapvető applikációk nélkül, EMUI 12 alapokon. 

A két típus közül az igazi újdonság a P50 Pocket, mely egy az egyben a Samsung Z Flip sorozatának a formátumát kapta meg, azaz egy félbehajtható OLED-kijelzőt tartalmazó készülékről van szó, mely egy kisebb, összezárt állapotban is látható, kör alakú külső kijelzővel is rendelkezik. 

huawei-p50-pocket-white

Miért nem beszélni AI tökéletesen magyart?

Milyen kihívásokat tartogat egy magyar nyelvi modell, például a PuliGPT fejlesztése?

Miért nem beszélni AI tökéletesen magyart? Milyen kihívásokat tartogat egy magyar nyelvi modell, például a PuliGPT fejlesztése?

A tavaly karácsony előtt bemutatott újdonság kinyitva 6,9 hüvelykes képátlójú, 2700x1228 pixeles felbontású 120 Hz-es panellel rendelkezik, melyet egy ultravékony hajlékony üvegfelület véd a sérülésektől. A Huawei kifejezetten büszke rá, hogy a zsanér és a panel felépítésének köszönhetően a P50 Pocket csupán 15,2 milliméter vastagságú (azaz 0,7 milliméterrel vékonyabb, mint a Galaxy Z Flip 3).

A P50 Pro egy jóval tradicionálisabb modellnek számít, mely Kínában hónapok óta piacon van már: a készüléket tavaly júliusban jelentette be a Huawei. A 6,6 hüvelykes képátlójú, 120 Hz-es, 2700x1228 pixel felbontású OLED-panellel ellátott készülékbe - akárcsak a fentebb említett P50 Pocketbe - a Huawei saját fejlesztésű megoldása helyett a Qualcomm Snapdragon 888 rendszerprocesszora került, mindkét modellbe 8 vagy 12 GB rendszermemóriát építettek, legfeljebb 512 GB háttértár mellé. 

A készülékek egyike sem képes 5G-s hálózati csatlakozásra, az ehhez szükséges modem technológia szállítását ugyanis nem engedélyezték a Qualcomm számára.

A fenti két Huawei okostelefon rendre 1299 (P50 Pocket) ás 1199 (P50 Pro) eurós ajánlott fogyasztói áron kerül forgalomba Európában. A hazai ajánlott fogyasztói ár 499990 és 449990 forint lesz.

Nagyon széles az a skála, amin a állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról

fab

5

Chipgyártó nagyhatalommá válna India

2024. március 18. 12:39

A helyi politikai vezetés szerint van rá esély, hogy a következő néhány évben az ország bekerüljön az öt vezető ország közé.