Szerző: Vörös Péter

2000. március 22. 01:03

AltaVista - Ariba kereső engine licensz ügylet

Az AltaVista tegnap jelentette be, hogy a cég licenszeli kereső technológiáját az Ariba-nak, amely ezzel meg tudja könnyíteni a keresést a vállalat-vállalat közötti e-kereskedelmi (B2B e-commerce) adatbázisokban. A pénzügyi részleteket nem hozták nyilvánosságra. Az AltaVista marketing igazgatója, Rajiv Parikh szerint eddig a cég jól szerepel a B2C (business-to-consumer / vállalat-fogyasztó) piacon, most a B2B piacon szeretnének hídfőállást szerezni. Az ügylet az AltaVista januárban létrehozott Business Solutions (Üzleti Megoldások) részlegének (amely az AltaVista kereső szoftverét értékesíti e-kereskedelmi cégeknek) első jelentős üzletkötése. A csomagban árult terméket 5000$-nál kezdődő áron értékesítik kifejezetten B2B vállalatoknak. A kaliforniai AltaVista többségi tulajdonosa a CMGI nevű Internet-es befektetési cég, amely áprilisra tervezi az AltaVista tőzsdei bevezetését.

Az AltaVista tegnap jelentette be, hogy a cég licenszeli kereső technológiáját az Ariba-nak, amely ezzel meg tudja könnyíteni a keresést a vállalat-vállalat közötti e-kereskedelmi (B2B e-commerce) adatbázisokban. A pénzügyi részleteket nem hozták nyilvánosságra. Az AltaVista marketing igazgatója, Rajiv Parikh szerint eddig a cég jól szerepel a B2C (business-to-consumer / vállalat-fogyasztó) piacon, most a B2B piacon szeretnének hídfőállást szerezni. Az ügylet az AltaVista januárban létrehozott Business Solutions (Üzleti Megoldások) részlegének (amely az AltaVista kereső szoftverét értékesíti e-kereskedelmi cégeknek) első jelentős üzletkötése. A csomagban árult terméket 5000$-nál kezdődő áron értékesítik kifejezetten B2B vállalatoknak. A kaliforniai AltaVista többségi tulajdonosa a CMGI nevű Internet-es befektetési cég, amely áprilisra tervezi az AltaVista tőzsdei bevezetését. [CNET]

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról