Szerző: Vörös Péter

2000. március 22. 01:03

AltaVista - Ariba kereső engine licensz ügylet

Az AltaVista tegnap jelentette be, hogy a cég licenszeli kereső technológiáját az Ariba-nak, amely ezzel meg tudja könnyíteni a keresést a vállalat-vállalat közötti e-kereskedelmi (B2B e-commerce) adatbázisokban. A pénzügyi részleteket nem hozták nyilvánosságra. Az AltaVista marketing igazgatója, Rajiv Parikh szerint eddig a cég jól szerepel a B2C (business-to-consumer / vállalat-fogyasztó) piacon, most a B2B piacon szeretnének hídfőállást szerezni. Az ügylet az AltaVista januárban létrehozott Business Solutions (Üzleti Megoldások) részlegének (amely az AltaVista kereső szoftverét értékesíti e-kereskedelmi cégeknek) első jelentős üzletkötése. A csomagban árult terméket 5000$-nál kezdődő áron értékesítik kifejezetten B2B vállalatoknak. A kaliforniai AltaVista többségi tulajdonosa a CMGI nevű Internet-es befektetési cég, amely áprilisra tervezi az AltaVista tőzsdei bevezetését.

Az AltaVista tegnap jelentette be, hogy a cég licenszeli kereső technológiáját az Ariba-nak, amely ezzel meg tudja könnyíteni a keresést a vállalat-vállalat közötti e-kereskedelmi (B2B e-commerce) adatbázisokban. A pénzügyi részleteket nem hozták nyilvánosságra. Az AltaVista marketing igazgatója, Rajiv Parikh szerint eddig a cég jól szerepel a B2C (business-to-consumer / vállalat-fogyasztó) piacon, most a B2B piacon szeretnének hídfőállást szerezni. Az ügylet az AltaVista januárban létrehozott Business Solutions (Üzleti Megoldások) részlegének (amely az AltaVista kereső szoftverét értékesíti e-kereskedelmi cégeknek) első jelentős üzletkötése. A csomagban árult terméket 5000$-nál kezdődő áron értékesítik kifejezetten B2B vállalatoknak. A kaliforniai AltaVista többségi tulajdonosa a CMGI nevű Internet-es befektetési cég, amely áprilisra tervezi az AltaVista tőzsdei bevezetését. [CNET]

A nyári leállás után, október 5-én és 7-én az Amazon felhőszolgáltatása és a microservicek témája köré épülő meetupokkal indul újra a HWSW free! meetup-sorozat.

a címlapról

Hirdetés

AWS és microservice meetupokkal kezdjük az őszt!

2021. szeptember 19. 12:59

A nyári leállás után, október 5-én és 7-én az Amazon felhőszolgáltatása és a microservicek témája köré épülő meetupokkal indul újra a HWSW free! meetup-sorozat.