:

Szerző: Dömös Zsuzsanna

2022. augusztus 5. 12:19

Több százezer brit mond le a streamingről a drágulások miatt

Csak a Disney+ és az Apple TV+ szolgáltatásoknak sikerült újabb előfizetőket szerezni a második negyedévben, míg a Netflixet és az Amazon Prime Videót britek ezrei dobták el.

Közel 800 ezer háztartás szüntette meg előfizetését az Egyesült Királyságban valamilyen streamingszolgáltatónál április és június között, ami főleg az energiaárak emelkedésének számlájára írható – mutatja a Broadcast Audience Research Board (Barb) kutatócég jelentése. Ez a trend jól tükrözi, hogy a megélhetési költségek drágulása miatt a briteknek mérlegelniük kell, hogy belefér-e a költségvetésükbe egy Amazon Prime Video, vagy egy Netflix előfizetés.

A második negyedévben 19,57 millióra csökkent azon háztartások száma, melyek legalább egy aktív előfizetéssel rendelkeznek valamelyik video-on-demand (SVOD) szolgáltatásnál, ami az első negyedévben mért 19,19 millióhoz képest nettó 382 ezer lemondást jelent. A vizsgált időszakban 206 ezer család mondta le az elmúlt két évben kétszer is dráguló Netflix-előfizetését, ezzel a szolgáltató brit bázisa 17,29 millióról 17,08 millióra csökkent. A Netflix évente 17 milliárd dollárt (14 milliárd fontot) költ évente műsorok készítésére és licencelésére, ebből több mint egymilliárdot az Egyesült Királyságban, ami a legnagyobb gyártási piacának számít az Egyesült Államok mellett.

netflix

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét!

A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét! A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Az országban szeptembertől dráguló Amazon Prime Video könyvelhette el a legmeredekebb ügyfélvesztést a SVOD-szolgáltatók közül: az Amazon Prime részeként elérhető streamingszolgáltatás brit előfizetőinek száma 589 ezerrel csökkent az előző negyedévhez képest 13,35 millióról 12,76 millióra. A Sky Now TV-től pedig 43 ezer otthonban intettek búcsút, míg 2,07 millióan továbbra is használják.

A Barb vezérigazgatója, Justin Sampson szerint ezek a számok mutatják, hogy a március és április során emelkedett energiaárak katalizátorként hatottak a fogyasztás visszafogására, bár a kérdőíves felmérésben nem kérdeztek rá a pontos okokra.

Azonban a brit streamingszektorban van, aki boldog lehet: a Disney+ további 91 ezer előfizetőt nyert, ezzel országos ügyfélköre 6,62 millióra nőtt, az Apple TV+ bázisa pedig 43 ezerrel bővült 1,61 millió otthonra.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 11:25

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.