Szerző: mz

2000. november 20. 19:45

A világ első SD memóriakártyával kompatibilis telefonja

[Mmd] A Panasonic bemutatta a világ első SD memóriakártyával kompatibilis mobiltelefonjait. Az új modelleket - a Panasonic KX-HS100-at és a felhajtható előlap-fedéllel készülő KX-HF300 típust a Japánban üzemeltetett DDI Pocket szolgáltatás igényeinek megfelelően gyártják, és 2000. december 15-től, illetve 2001. februártól lesznek kaphatóak a kereskedelmi forgalomban.

A DDI Pocket által használt mobiltelefonok, - melyek szolgáltatásai között megtalálható a nagy sebességű, 64 kbps adatátvitel - rendkívüli népszerűségnek örvendenek az üzletemberek, elsősorban a trendeket diktáló 20-as és 30-as éveikben járó fiatal szakemberek körében. A DDI Pocket szolgáltatás - melynek 2000. szeptemberében 1,5 millió előfizetője volt - egyszerű hozzáférést biztosít a világháló azon oldalaihoz, melyek tulajdonosaival szerződést kötöttek, valamint e-mail-küldési lehetőséget nyújt más DDI Pocket előfizetők felé.

Az SD memóriakártya - bármelyik új telefonkészülékbe helyezve - többek között lehetővé tesz 4 órányi hangrögzítést, vagy 4000 e-mail, 900 kép, illetve 100 dallam tárolását. Az új telefonok mellett a Panasonic egyéb termékeket is tervezett, melyek szintén SD memóriakártyával rendelkeznek.

A KX-HS100 mobiltelefon 256 színárnyalatot felvonultató LCD kijelzővel rendelkezik, mely élesebb és jobban látható képmegjelenítést biztosít változó fényviszonyok között is, esti sötétben és ragyogó napfényben egyaránt. Személyre szabott dallamokat lehet vele létrehozni élethű minőségben, 100 különböző hangszínből és 12 akkordból válogatva a beépített LSI-alapú PCM hangszintetizátor használatával. Ráadásul - a telefont összekapcsolva egy kompakt digitális kamerával - szöveges üzenetekhez csatolt képek is könnyedén küldhetőek és fogadhatóak a mobilkészülékkel.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról