:

Szerző: Koi Tamás

2022. május 19. 12:45

Robotizált raktárat nyitott az Euronics

Megnyitotta új, csaknem 30 ezer négyzetméteres üllői raktárát az Euronics, mely a cég szerint hazai e-kereskedelmi piacon egyedülálló módon használ robotizált anyagmozgatást.

Összevonta, illetve modernizálta logisztikai központját a veszprémi székhelyű Euronics, mely egyben az ország legnagyobb, kizárólag hazai kézben lévő online kereskedelmi tevékenységet folytató vállalkozása. A most átadott üllői létesítményben mintegy 30 000 féle és összesen 300-400 000 darab termék tárolása válik lehetővé, ami nagyfokú tervezhetőséget tesz lehetővé, és segít felkészülni a kiugró vagy éppen váratlan keresletnövekedéssel járó időszakokra - véli a vállalat.

euronics_raktar

Az új raktár olyan robotizált megoldásokat is használ, amelyekkel az Euronics a műszaki piacon elsőként jelentkezik. Így bizonyos termékek mozgatása, azok kiadása emberi erő helyett mesterséges intelligencia által vezérelt, autonóm árumozgató robotok segítségével zajlik, mellyel időt és emberi munkát, illetve a dolgozóknak fizikai megterhelést takarít meg a cég. Az automatizált raktár gyorsabb kikomissiózást, a napi rendelések gyorsabb előkészítését és ezen keresztül 30%-kal gyorsabb kiadást tesz lehetővé - közölte a társaság.

ATRO - új szemléletmód a robotikában (x)

A moduláris rendszerrel bármilyen alkalmazáshoz összeállítható a megfelelő robotkinematika.

ATRO - új szemléletmód a robotikában (x) A moduláris rendszerrel bármilyen alkalmazáshoz összeállítható a megfelelő robotkinematika.

Mivel minden áruforgalom egy helyen lesz, rövidebb rakodási időt, jobb fajlagos fuvarköltséget, és a szállítójárművek jobb kihasználtságát is eléri a cég, ráadásul több rámpával, kétszerannyi kamiont tudnak fogadni. Összességében pedig ez a logisztikai költségek csökkenéséhez vezet.

A 64 áruházzal rendelkező Euronics a hazai e-kereskedelmi piacon komoly versenytárssá nőtte ki magát az évek során, illetve a nemzetközi multik által uralt mezőnyben gyakorlatilag mára az egyetlen, magyarországi központtal rendelkező meghatározó szereplőjévé vált az egyre koncentráltabbá váló piacnak. 

Duna melletti szabadtéri helyszínen, a Budapest Gardenben idén is megrendezzük a hazai Sysadmindayt, az IT-üzemeltetők világnapját. Hosszú melós hónapok után ez egy jó lehetőség, hogy találkozzunk barátokkal, kollégákkal, szakmázzunk, és sörözzünk együtt.

a címlapról