Szerző: Koi Tamás

2022. május 19. 12:45

Robotizált raktárat nyitott az Euronics

Megnyitotta új, csaknem 30 ezer négyzetméteres üllői raktárát az Euronics, mely a cég szerint hazai e-kereskedelmi piacon egyedülálló módon használ robotizált anyagmozgatást.

Összevonta, illetve modernizálta logisztikai központját a veszprémi székhelyű Euronics, mely egyben az ország legnagyobb, kizárólag hazai kézben lévő online kereskedelmi tevékenységet folytató vállalkozása. A most átadott üllői létesítményben mintegy 30 000 féle és összesen 300-400 000 darab termék tárolása válik lehetővé, ami nagyfokú tervezhetőséget tesz lehetővé, és segít felkészülni a kiugró vagy éppen váratlan keresletnövekedéssel járó időszakokra - véli a vállalat.

euronics_raktar

Az új raktár olyan robotizált megoldásokat is használ, amelyekkel az Euronics a műszaki piacon elsőként jelentkezik. Így bizonyos termékek mozgatása, azok kiadása emberi erő helyett mesterséges intelligencia által vezérelt, autonóm árumozgató robotok segítségével zajlik, mellyel időt és emberi munkát, illetve a dolgozóknak fizikai megterhelést takarít meg a cég. Az automatizált raktár gyorsabb kikomissiózást, a napi rendelések gyorsabb előkészítését és ezen keresztül 30%-kal gyorsabb kiadást tesz lehetővé - közölte a társaság.

Miért nem beszélni AI tökéletesen magyart?

Milyen kihívásokat tartogat egy magyar nyelvi modell, például a PuliGPT fejlesztése?

Miért nem beszélni AI tökéletesen magyart? Milyen kihívásokat tartogat egy magyar nyelvi modell, például a PuliGPT fejlesztése?

Mivel minden áruforgalom egy helyen lesz, rövidebb rakodási időt, jobb fajlagos fuvarköltséget, és a szállítójárművek jobb kihasználtságát is eléri a cég, ráadásul több rámpával, kétszerannyi kamiont tudnak fogadni. Összességében pedig ez a logisztikai költségek csökkenéséhez vezet.

A 64 áruházzal rendelkező Euronics a hazai e-kereskedelmi piacon komoly versenytárssá nőtte ki magát az évek során, illetve a nemzetközi multik által uralt mezőnyben gyakorlatilag mára az egyetlen, magyarországi központtal rendelkező meghatározó szereplőjévé vált az egyre koncentráltabbá váló piacnak. 

Nagyon széles az a skála, amin a állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról

fab

5

Chipgyártó nagyhatalommá válna India

2024. március 18. 12:39

A helyi politikai vezetés szerint van rá esély, hogy a következő néhány évben az ország bekerüljön az öt vezető ország közé.