Szerző: Koi Tamás

2022. június 16. 11:42

A Digi után újabb 4iG-cég emel előfizetési díjat

Az immár a 4iG többségi tulajdonában lévő Antenna Hungária is árat emel lakossági távközlési szolgáltatásainál, mely szinte kizárólag a digitális földfelszíni műsorszórással terjesztett, fizetős csatornákat tartalmazó díjcsomagokra korlátozódik.

Augusztus elsejével átfogó havidíjemelést hajt végre lakossági tarifaportfóliójában az Antenna Hungária, mely a hazai vezetékes távközlési piac egyik meghatározó szereplőjével, a Digi Távközlési Kft-vel együtt idén került a 4iG Nyrt. irányítása alá. A cég által az ügyfelek részére kiküldött tájékoztató szerint az árváltozás elsősorban a digitális földfelszíni kódolt műsorterjesztési szolgáltatást érinti, mely mindigTV PRÉMIUM név alatt szerepel az Antenna Hungária portfóliójában.

A tájékoztató alapján a különböző tartalmú díjcsomagok és kiegészítő opciók havi díja 100-400 forint között emelkedik augusztustól, ami a jelenlegi árakhoz viszonyítva nagyjából 10-12%-os emelkedést feltételez. Gyakorlatilag ugyanekkora mértékű díjemelést jelentett be a január óta a 4iG tulajdonában lévő Digi Távközlési Kft. is májusban - a korrekció mértéke mindkét esetben nagyjából az inflációs hatást követi le.

Az áremelés egyaránt vonatkozik az előre fizető és az utólag fizetett díjcsomag-konstrukciókra. Azoknál, akik fél vagy egy évet előre kifizették a szolgáltatást, az árváltozás értelemszerűen a kifizetett időszak lejártát követendően alkalmazandó.

antenna

Ezzel együtt lesz majd olyan ügyfél, aki a fentihez képest nagyobb mértékű áremeléssel kell számoljon, a tájékoztató szerint ugyanis

Azon előfizető esetében, ahol a szolgáltató adminisztratív vagy egyéb okból nem tudta érvényesíteni a korábbi áremeléseket, a díjváltozás összege magasabb, amelyről a szolgáltató a jelen levél mellett értesíti az érintett előfizetőt.

A HWSW-hez eljutott kiegészítő értesítőlevél alapján ilyen esetben a 20%-ot meghaladó áremelés sem kizárt. 

Rust? Kubernetes? FinOps? Melyiket válasszam?

Egy jó karrierdöntéshez sok apróság szükséges. Egy alapos hazai technológiai körkép azoban még hiányzott. Végre van ilyen, és a 21. kraftie adásban kidumáltuk.

Rust? Kubernetes? FinOps? Melyiket válasszam? Egy jó karrierdöntéshez sok apróság szükséges. Egy alapos hazai technológiai körkép azoban még hiányzott. Végre van ilyen, és a 21. kraftie adásban kidumáltuk.

Az áremelkedés ugyanakkor távolról sem érint annyi ügyfelet, mint a Digi esetében. A szolgáltatók önbevallása alapján készített hatósági gyorsjelentés legutóbbi, 2021-es adattáblája szerint ugyanis a fizetős mindigTV ügyfelek száma a tavalyi év közepén mindössze 79 ezer volt, ezzel a hazai előfizetéses tévészolgáltatások piacán ez a platform számít a legkisebbnek - ráadásul népszerűsége legjobb esetben is stagnál, de inkább csökken. A cég tévészolgáltatásai elsősorban a nyaralóövezetekben népszerűek, illetve olyan térségekben nyújthatnak alternatívát a műholdas tévére, ahol a kábeles infrastruktúra nem elérhető.

Könnyen lehet ugyanakkor, hogy a 4iG jelenleg is formálódó távközlési stratégiájában az újonnan felálló szakmai menedzsment a földfelszíni sugárzású digitális tévéadásnak a jelenleginél hangsúlyosabb szerepet szán majd. 

Az Antenna Hungária a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság pályázatán egyedüli résztvevőként 2019-ben nyerte el a DVB-T(2) multiplexek 2020-tól szóló újabb, 12 éves üzemeltetési jogát, 2020-ban pedig megújította a szolgáltatást, mely ekkor nyerte el mind arculatilag, mind tartalmilag a jelenlegi formáját.

A cég a mindigTV PRÉMIUM szolgáltatás mellett előfizetői díj nélkül, szabadon fogható csatornákat is biztosít, emellett élő téváadás és on-demand tartalmak streamelésére egyaránt alkalmas mobilapplikációval is rendelkezik.

a címlapról