Szerző: Dömös Zsuzsanna

2022. április 12. 09:40

Növelte részesedését a 4iG az Antenna Hungáriában

Újabb tőkeemelést hajtott végre 4iG Nyrt. az Antenna Hungária Zrt.-ben, amivel 76,78 százalékra növelte részesedését a távközlési cégcsoportban. A 132 milliárd forint értékű tranzakciót két albán távközlési vállalat, az ALBtelecom és a One Telecommunications többségi tulajdonrészének apportjával hajtotta végre a társaság.

A 4iG Nyrt. az ALBtelecom 80,27 százalékos és a One Telecommunications 99,8 százalékos közvetett részesedéseit apportálta az Antenna Hungáriába, ezzel 132 milliárd forint értékben emel tőkét a vállalatban – tette közzé a tőkepiaci társaság Budapesti Értéktőzsde oldalán. A tranzakció eredményeként a 4iG már 76,78, míg a magyar állam 23,22 százalékos részesedéssel rendelkezik az Antenna Hungária Zrt.-ben.

A társaság tavaly augusztusban állapodott meg a magyar állammal egy nemzeti távközlési vállalatcsoport létrehozásában, április elejéig teljes távközlési portfólióját az Antenna Hungáriába apportálta. A megállapodás értelmében a 4iG egyébként legfeljebb 80 százalékos részesedést szerezhet az Antenna Hungáriában (amihez így már csak 3,22 százalék hiányzik).

AZ ANTENNA HUNGÁRIA PÉCSI ADÓTORNYA (FOTÓ: ANTENNA HUNGÁRIA)
AZ ANTENNA HUNGÁRIA PÉCSI ADÓTORNYA (FOTÓ: ANTENNA HUNGÁRIA)

Promptolsz-e már padawan?

Januári, juniorokkal foglalkozó adásunk a téma felsőoktatási aspektusait nem érintette. Ezen most változtatunk.

Promptolsz-e már padawan? Januári, juniorokkal foglalkozó adásunk a téma felsőoktatási aspektusait nem érintette. Ezen most változtatunk.

A két lépésben megvalósított, összesen 534 milliárd forint értékű tőkeemeléssel az Antenna Hungária olyan telekommunikációs vállalatoknak lett a tulajdonosa, mint a magyarországi DIGI csoport, (DIGI Távközlési és Szolgáltató Kft., Invitel Zrt., DIGI Infrastruktúra Zrt., i-TV Zrt.), az Invitech ICT Kft., továbbá a montenegrói mobilszolgáltató ONE Crna Gora, valamint az albán 4P szolgáltató ALBtelecom, és a szintén albán mobilszolgáltató ONE Telecommunications.

A tranzakciósorozattal Magyarország második legnagyobb távközlési vállalatcsoportja jött létre, amely a régióban és a Nyugat-Balkánon is jelentős szolgáltatási portfólióval rendelkezik, a vezetékes hang- és internet, a televíziós műsorszolgáltatás, valamint a mobilszolgáltatások piacán - írja közleményében a társaság.

Jászai Gellért, a 4iG Nyrt. elnök-vezérigazgatója kiemelte, hogy a cégcsoport piaci súlyának növelése érdekében tovább vizsgálják az akvizíciós lehetőségeket. A következő feladat az együttműködésben rejlő lehetőségek kihasználása, 2022-ben pedig egységes márkanév alatt és új stratégiával szeretnének megjelenni távközlési szolgáltatásaikkal a B2C szegmensben, nem csak Magyarországon, de a nyugat-balkáni régióban is.

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.

a címlapról

repairwashing

1

Keserű véget ért a Samsung-iFixit frigy

2024. május 24. 11:58

A független javítócég szerint a koreaiak rendkívül megnehezítették a könnyű javítást lehetővé tevő együttműködést.