:

Szerző: Koi Tamás

2022. május 18. 12:02

Brit kézbe kerül az AutSoft

Előzetes, felvásárlásról szóló megállapodást kötött egymással a brit Zenitech, valamint az egyik legelismertebb hazai fejlesztői műhelyként működő AutSoft.

Rövidesen brit tulajdonba kerülhet az AutSoft Zrt., az egyik legismertebb hazai szoftverfejlesztő műhely, mely működését a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Automatizálási és Alkalmazott Informatikai Tanszék (BME AUT) berkeiben kezdte meg. Az ügylet anyagi részleteit a felek nem hozták nyilvánosságra.

A 2011-ben alakult fejlesztőcég a kezdetektől fogva szoros kapcsolatot ápolt a tanszékkel, mely Magyarország egyik legszínvonalasabb informatikus-képző, illetve szoftvermérnök-képző intézménye a mai napig (a BME 2014-ig tulajdonos is volt a cégben). A 2019-ben részvénytársasággá alakult, ma mintegy 150 főt foglalkoztató AutSoft partnerei között kis- és középvállalatok, valamint nagyvállalatok egyaránt megtalálhatók, főként a pénzügyi és gyártó ágazatokból.

autsoft
cseresnyés dóra, az autsoft távozó vezérigazgatója

ATRO - új szemléletmód a robotikában (x)

A moduláris rendszerrel bármilyen alkalmazáshoz összeállítható a megfelelő robotkinematika.

ATRO - új szemléletmód a robotikában (x) A moduláris rendszerrel bármilyen alkalmazáshoz összeállítható a megfelelő robotkinematika.

A vevő, a brit Zenitech komplett digitális transzformációs megoldásokat kínál partnerei számára a tervezéstől a megvalósításig. A cég közleménye szerint a felvásárlással jelentős mérnöki know&how -hoz és kompetens humánerőforráshoz juthat a vállalat, mely az ügylet lezárását követően továbbra is szoros együttműködésre törekszik a BME-n keresztül az ott dolgozó kutatókkal, oktatókkal és mérnöki utánpótlással.

Dr. Forstner Bertalan, az AutSoft egyik alapítója, a cég jelenlegi üzletfejlesztési vezetője a Facebookon köszönte meg a projektben résztvevőknek az elmúlt 11 évet, kiemelve, hogy a két cégre együttesen új lehetőségek, kihívások várhatnak az iparágban. 

A felvásárlás a magyar kormány jóváhagyását követően jöhet létre, pontosan meg nem határozott időpontban.

Duna melletti szabadtéri helyszínen, a Budapest Gardenben idén is megrendezzük a hazai Sysadmindayt, az IT-üzemeltetők világnapját. Hosszú melós hónapok után ez egy jó lehetőség, hogy találkozzunk barátokkal, kollégákkal, szakmázzunk, és sörözzünk együtt.

a címlapról