:

Szerző: Koi Tamás

2022. május 18. 12:02

Brit kézbe kerül az AutSoft

Előzetes, felvásárlásról szóló megállapodást kötött egymással a brit Zenitech, valamint az egyik legelismertebb hazai fejlesztői műhelyként működő AutSoft.

Rövidesen brit tulajdonba kerülhet az AutSoft Zrt., az egyik legismertebb hazai szoftverfejlesztő műhely, mely működését a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Automatizálási és Alkalmazott Informatikai Tanszék (BME AUT) berkeiben kezdte meg. Az ügylet anyagi részleteit a felek nem hozták nyilvánosságra.

A 2011-ben alakult fejlesztőcég a kezdetektől fogva szoros kapcsolatot ápolt a tanszékkel, mely Magyarország egyik legszínvonalasabb informatikus-képző, illetve szoftvermérnök-képző intézménye a mai napig (a BME 2014-ig tulajdonos is volt a cégben). A 2019-ben részvénytársasággá alakult, ma mintegy 150 főt foglalkoztató AutSoft partnerei között kis- és középvállalatok, valamint nagyvállalatok egyaránt megtalálhatók, főként a pénzügyi és gyártó ágazatokból.

autsoft
cseresnyés dóra, az autsoft távozó vezérigazgatója

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét!

A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét! A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

A vevő, a brit Zenitech komplett digitális transzformációs megoldásokat kínál partnerei számára a tervezéstől a megvalósításig. A cég közleménye szerint a felvásárlással jelentős mérnöki know&how -hoz és kompetens humánerőforráshoz juthat a vállalat, mely az ügylet lezárását követően továbbra is szoros együttműködésre törekszik a BME-n keresztül az ott dolgozó kutatókkal, oktatókkal és mérnöki utánpótlással.

Dr. Forstner Bertalan, az AutSoft egyik alapítója, a cég jelenlegi üzletfejlesztési vezetője a Facebookon köszönte meg a projektben résztvevőknek az elmúlt 11 évet, kiemelve, hogy a két cégre együttesen új lehetőségek, kihívások várhatnak az iparágban. 

A felvásárlás a magyar kormány jóváhagyását követően jöhet létre, pontosan meg nem határozott időpontban.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 14:22

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.