Szerző: Bodnár Ádám

2000. november 20. 09:01

Az Intel bejelentette a Pentium 4 processzort

[Intel] Az Intel Corporation ma bemutatta legújabb mikroprocesszorát, melyet nagyteljesítményű asztali számítógépekhez tervezett. A Pentium 4 processzor lelke a NetBurst mikroarchitektúra, amelynek révén a 3D grafika, és a modern internetes alkalmazások ugyanúgy felgyorsulhatnak, mint a video- és audiotömörítés és kódolás.

[Intel] Az Intel Corporation ma bemutatta legújabb mikroprocesszorát, melyet nagyteljesítményű asztali számítógépekhez tervezett. A Pentium 4 processzor "lelke" a NetBurst mikroarchitektúra, amelynek révén a 3D grafika, és a modern internetes alkalmazások ugyanúgy felgyorsulhatnak, mint a video- és audiotömörítés és kódolás.

"A Pentium 4 processzor teljesítménye pont olyan téren kiemelkedő, ahol azt a PC-fanatikusok és erőforrásigényes alkalmazások futtatói elvárják" - mondta Paul Otellini, az Intel Architecture Group ügyvezető igazgatója, egyben az Intel alelnöke. "Legyen szó akár játékokról, video vagy mp3 file-ok tömörítéséről, a Pentium 4 a legigényesebb felhasználók igényeit is kielégíti."

A Pentium 4 processzor a világ legnagyobb számítógépgyártói és szoftverkészítői támogatják. A mai napon várhatóan ezek a számítógépgyártók mindannyian bemutatják Pentium 4-alapú gépeiket.

A Pentium 4 processzor az Intel legnagyobb teljesítményű asztali processzora, amely a SPECint2000 benchmarkban 544, a SPECfp2000 tesztben pedig 562 pontot ért el.

A Pentium 4 processzor a mai naptól megávásárolható 1,4 és 1,5 GHz-es kivitelben. A processzort az Intel 0,18 mikronos technológiával gyártja. 1000 darabos rendelés esetén az 1,5 GHz-es változat 819 míg az 1,4 GHz-es kivitel 644 dollárba kerül. Az Intel a dobozos Pentium 4 processzorokat 128 MByte RDRAM-mal szállítja, ezen felül kapható a D850GB alaplap és egy platform integrációs csomag is. Ezek a komponensek az Intel disztribútorainál vásárolhatók meg.

Előfizetési lehetőség a NetAcademia és a Training360 mind a 600 online tanfolyamára 1 éven át 1 tanfolyam áráért. Siess, ez az őrült ajánlat csak október 31-ig él!

a címlapról