Szerző: HWSW

2022. május 10. 13:13

Miért érdemes belevágnod az első hazai FinOps képzésbe?

Május 18-án, szerdán "FinOps, avagy a felhős költségoptimalizálás alapjai" címmel online képzést indít a HWSW, ezért most összefoglaltuk röviden, hogy miért érdemes részt venni ezen a tanfolyamon.

  • A felhő terjedése megállíthatatlan, itthon is - ez trivialitás. A cloudos infrastruktúra költségszempontú menedzselése viszont új kihívás, aminek fájó problematikájába mindenki bele fog szaladni. Erre ad válasz a FinOps, és a most induló képzésünk.
  • A FinOps módszertan gyökere a DevOpsban ered, de átfogóbb a szimpla felhős költségoptimalizálásnál és technológiai finomhangolásnál, hiszen a célja az, hogy megteremtse a teljes szervezeten belül a költségszemléletű gondolkodást, transzparensé és mérhetővé tegye a használt felhős erőforrásokat és ezek költségeit, illetve lekövethetővé tegye a clouddal együtt járó folyamatos változásokat. Ennek megfelelően annak a szakembernek is hasznos a képzés, aki technológiai oldalról érkezik, és annak is, aki az üzlet oldaláról.
  • Képzésünk hiánypótló és egyedülálló, jelenleg más FinOps kurzus nem érhető el a hazai piacon.
  • Oktatónk Farkas Tamás, a Lufthansa Systems FinOps vezetője, kiváló szakember és előadó, a téma hazai evangelistája, aki itthon egyedüliként rendelkezik FinOps Certified Practitioner (FOCP) minősítéssel. Ismerd meg Tamást, nézd meg a FinOps: mi ez az egész? című rövid előadásának felvételét, ahol röviden bemutatja a FinOps módszertani és elméleti hátterét.
  • A 6 alkalmas, 18 órás képzés online formátumú, élőben bárhonnan és bármilyen platformról követhető, az órák utólag pedig bármikor visszanézhetők felvételről. Az egyes alkalmak munkaidő után indulnak és nem túl hosszúak, így a munka mellett sem megterhelő belevágni a képzésbe.

A FinOps alapjai képzés oldalán megtalálod a részletes tematikát és itt tudsz jelentkezni is.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról