:

Szerző: Bőle György

2022. május 5. 21:24

AWS költségoptimalizálás a gyakorlatban

A FinOps, vagyis a cloud költségszempontú menedzselése a DevOps gyakorlatból kinőtt módszertan. Pár szemléletes példával bemutatjuk mindezt.

Tabajdi Péter (Cheppers) a HWSW free! meetup-sorozat FinOps állomásán elhangzott és alább megtekinthető előadásában pár gyakorlati példán keresztül bemutatta, hogyan tudtuk csökkenteni akár ügyfeleink, akár saját fejlesztői csapatunk cloud-költségeit. Többek között szó lesz egy-egy betű 5-10%-os költségcsökkentő hasznáról, egy multi-AZ Redis cluster és a GitLab runnerek optimalizációjáról, illetve dedikált ez irányú AWS szolgáltatásokról és trükkökről is.

API-meetup: Háborúk és kiberhadviselés az API-k korában (x)

Ha érdekelnek a leggyakoribb támadások és a védekezés módja, gyere el június 9-i online meetupunkra!

API-meetup: Háborúk és kiberhadviselés az API-k korában (x) Ha érdekelnek a leggyakoribb támadások és a védekezés módja, gyere el június 9-i online meetupunkra!

A fenti meetupon "FinOps: mi ez az egész?" címmel a felhős költségoptimalizálás módszertani és elméleti hátterét is áttekintettük, a FinOps teljes megértéséhez érdemes azt is megtekinteni.

Érdekel a téma? Gyere el a HWSW 2022. május 18-án induló, 6 alkalmas, 18 órás, "FinOps, avagy a felhős költségoptimalizálás alapjai" című online képzésére. Az első hazai FinOps tanfolyam órái utólag felvételről bármikor visszanézhetők.

21:08
 

AWS költségoptimalizálás a gyakorlatban

Még több videó

Május végén ismét 3 alkalommal jelentkezünk, lesz CI/CD, Flutter, és one-man-show is, ahol alaposan bemutatkozik a Tekton, a K8s natív pipeline.

:
a címlapról