Szerző: Koi Tamás

2022. február 21. 14:39

Négy új Mac jöhet idén M2 processzorral

Egyre több apró jel és pletyka utal arra, hogy idén bemutatkozhat az Apple M2 processzora, mely a 2022-es MacBook és Mac valamint iMac szériákban egyaránt megjelenik majd.

Közeledik az Apple tavaszi bejelentési időszaka, amikor a cupertinói cég a várakozások szerint fellebbenti a fátylat a 2022-es iPhone SE-ről, ugyanakkor ezzel egy időben elárulhat a cég részleteket az Apple M2 processzorral érkező új Macintosh-szériákról is - véli a Bloomberg mindig jól értesült szakértője, Mark Gurman.

Gurman szerint az M2 az idei MacBook Air és Pro, illetve Mac Mini, valamint az iMac családokban is megjelenik majd. Az Apple szokásához híven egyelőre semmit nem árult el az új processzor teljesítményéről és felépítéséről, a spekulációk szerint az M2 processzora ugyanakkor értelemszerűen picit gyorsabb lesz a 2020 novemberében bejelentett M1-hez képest, illetve hét vagy nyolc helyett kilenc vagy tíz grafikus magot tartalmazhatnak majd az egységek.

m2_board

Égbe révedő informatikusok: az Időkép-sztori

Mi fán terem az előrejelzés, hogy milyen infrastruktúra dolgozik az Időkép alatt, mi várható a deep learning modellek térnyerésével?

Égbe révedő informatikusok: az Időkép-sztori Mi fán terem az előrejelzés, hogy milyen infrastruktúra dolgozik az Időkép alatt, mi várható a deep learning modellek térnyerésével?

A Bloomberg újságírója mindenesetre nem nagyon lőhet mellé, egyes tajvani források ugyanis már tavaly megszellőztették, hogy jön a Staten kódnevű M2, az Apple pedig a jövőben 18 hónapos termékfrissítési ciklusokban gondolkodva dobja majd piacra új processzorait.

Mielőtt az Apple a Maceknél is áttért saját processzoraira, a vállalatnak az Intel útitervére kellett hagyatkoznia az egyes termékek frissítésével és megjelenésével. Azzal, hogy a vállalat saját kezébe vette a processzor tervezését, immár olyan gyakran frissítheti a termékeit, amilyen gyakran szükségesnek és amennyire gazdaságosnak ítéli.

Szintén a tavalyi pletykák alapján az Apple idén tavasszal visszahozza kínálatába az iMac Prót. A kijelzős ellátási lánctól származó információk szerint az Apple egy 120 hertzes képfrissítést támogató (ProMotion) mini LED kijelzővel éleszti újjá az all-in-one gépet, amelybe az M1 Pro vagy M1 Max processzort kérhetik a vásárlók. Ezt követően jövő ősszel érkezhet a következő frissítési hullám, amely a MacBook Air sorozatot érinti. Az olcsó(bb) gépet elsőként kaphatják meg az M2 processzort, illetve egyes hírek szerint a készülékek formatervét is megújítja az Apple.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról