:

Szerző: Koi Tamás

2022. január 18. 10:55

Kezd magához térni a kínai okostelefon-piac

A kínai okostelefon-piac mozgása az utóbbi években a globális okostelefon-eladások egyik legmeghatározóbb indikátorává vált - éppen ezért jó hír, hogy a legnagyobb ázsiai piac kezdett magára találni tavaly.

Bíztató számokat produkált tavaly a világ legnagyobb okostelefon-piaca. A koronavírus járványt szigorú intézkedésekkel a tavalyi évben fokozatosan leküzdő Kínában az eladások ismét növekedésnek indultak, jóllehet a járványhelyzet előtti szintet továbbra sem érték el.

A Kínai Információs és Kommunikációs Akadémia (angol rövidítése alapján CAICT) által összegyűjtött adatok szerint a legnépesebb ázsiai országban 2021-ben mintegy 342,8 millió új okostelefon talált gazdára, ami nagyjából 15,9%-os éves növekedésnek felel meg (a 2020-as mélypontot 296 millió eladott készülék jelentette). 

chinese_smartphone_user

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét!

A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét! A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

A helyi okostelefon-piac számára így továbbra is 2019 számít rekord évnek, akkor ugyanis 372 millió okostelefon talált gazdára - áll a jelentésben. A tavaly év végi számok a teljes kilábalás felé vezető további növekedést vetítenek előre, hiszen csak decemberben 32,7 millió okostelefon fogyott az országban, ami csaknem 30%-os növekedést jelent az előző évi szinthez képest.

A tavalyi évben a továbbra is visszafogott költési szint mellett leginkább a világjárvány hatására jelentkező globális ellátási-lánc problémák jelentették a gyártók számára a legnagyobb kihívást, melyet éppen az országban jelen lévő egyetlen nagyobb külföldi szereplő, az Apple tudott a leghatékonyabban kivédeni. Ennek köszönhetően a cupertinói cég régiós árbevétele rekord mértékben, 83%-kal nőtt a tavalyi harmadik negyedévben.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. május 1. 20:34

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.