Szerző: Koi Tamás

2022. január 7. 11:11

Indul a kereskedői regisztráció a mobilcsere-programra

Már regisztrálhatnak az NFFKÜ Nemzetközi Fejlesztési és Forráskoordinációs Ügynökség Zrt. weboldalán azok a kereskedők, melyek részt kívánnak venni a lakosság részére biztosított, államilag támogatott 3G-s és 2G-s mobilkészülék-csereprogramban.

Megnyílt a regisztrációs lehetőség azon kereskedő cégek számára, akik részt kívánnak venni a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) által kezdeményezett mobilkészülék-csere támogatási programban. A program keretében az első időszakban a használatban lévő 3G, majd később a 2G-képes mobileszközök cseréjéhez 20 ezer forintos modernizációs támogatást kaphatnak a felhasználók új, minimum 4G-képes készülék vásárlásakor. A támogatást február 14-től lehet igénybe venni.

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) az Innovációs és Technológiai Minisztériummal (ITM) 2021 októberében jelentette be, hogy célzott, nagyszabású mobilkészülékcsere-támogatási programot indít a Nemzetközi Fejlesztési és Forráskoordinációs Ügynökség Zrt.-vel (NFFKÜ) közösen. A kezdeményezésben a minőségi mobilinternetezésre nem alkalmas telefonokat használók 20 ezer forintos modernizációs támogatást kaphatnak ahhoz, hogy készülékeiket minimum 4G-képes készülékre cseréljék. 

telekom_allee
minden üzletet külön kell regisztrálni a rendszerben

A támogatást február 14-től lehet igénybe venni, a támogatási célra fordított keretösszeg összesen ötmilliárd forint, ami 250 ezer előfizető esetében biztosítja a fent részletezett támogatási összeget.

A programot megvalósító Nemzetközi Fejlesztési és Forráskoordinációs Ügynökség oldalán (https://mobilcsere.nffku.hu/) megnyílt a regisztrációs lehetőség azon kereskedő cégek számára, akik részt kívánnak venni az NMHH által kezdeményezett mobilkészülék-csere támogatási programban. Az érdeklődő cégek, kereskedők, mobil szolgáltatók 2022. január 31-ig regisztrálhatnak.

Nagy pénz, nagy szívás: útravaló csúcstámadó IT-soknak

Az informatikai vezetősködés sokak álma, de az árnyoldalaival kevesen vannak tisztában.

Nagy pénz, nagy szívás: útravaló csúcstámadó IT-soknak Az informatikai vezetősködés sokak álma, de az árnyoldalaival kevesen vannak tisztában.

A programban részt venni kívánt kereskedők felé elvárás többek közt az akadálymentesített, saját üzlet megléte, ahol a pályázati dokumentumokat ki lehet tölteni, illetve az helyiség alkalmas a "biztonságos várakozásra" - a pályázatok elbírálása ugyanis néhány percet igénybe vehet. A kereskedőknek minden üzletüket külön szükséges regisztrálni a rendszerben.

A résztvevő kereskedőknek a támogatási összeget meg kell előlegezniük az elszámolásig - amennyiben a támogatást jogosulatlanul igényelték, a kereskedő felé a támogatás pénzügyi teljesítését megtagadják. A folyósítás a hiánytalan elszámolás benyújtását követő legkésőbb 30 napon belül történik.

A programot azért indította el a hírközlési hatóság, mert a piaci várakozások és a szolgáltatók nyilatkozatai szerint 2022 és 2023 első féléve között sor kerül Magyarországon a 3G technológia kivezetésére. A támogatásra minden magyarországi lakóhellyel rendelkező természetes személy jogosult, aki legfeljebb 2G- vagy 3G-képes aktív készülékkel rendelkezik. A támogatott cserére elsőként a 3G-képes mobiltelefont használóknak lesz lehetősége február 14. és május 8. között, ezután a 2G-képes eszközök cseréje is megvalósulhat a keret kimerüléséig vagy július 17-ig. 

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról