Szerző: Koi Tamás

2021. október 7. 10:32

Milliárdos támogatás jön a 3G lekapcsolásával

Fejenként 20 ezer forint támogatást biztosít készülékcsere-programjában a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság és az Innovációs és Technológiai Minisztérium azoknak a rászorulóknak, akiket a jövőre esedékes 3G-s lekapcsolás érint.

Közös készülékcsere-támogatási programot jelentett be a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) valamint az Innovációs és Technológiai Minisztérium, melynek keretén belül anyagi támogatást kaphatnak azok a rászorulók, akiket a 3G-s hálózatok jövő évben esedékes lekapcsolása hátrányosan érint - jelentették be a felek csütörtök délelőtti online sajtótájékoztatójukon.

A hatóság elnöke, Dr. Karas Monika elmondta, a támogatási keret összesen ötmilliárd forint lesz, melyet az NMHH saját büdzséjéből csoportosít át erre a célra. A rászorulók legfeljebb bruttó 20 ezer forint támogatást kaphatnak és a támogatási összeg értelemszerűen nem lehet magasabb a készülék fogyasztói áránál - hangzott el a sajtótájékoztatón. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy ha minden igénylő a teljes támogatott összeghez hozzájut, a keret 250 ezer fő esetében járulhat hozzá a kedvezményes készülékvásárláshoz.

smartphones_circle

Égbe révedő informatikusok: az Időkép-sztori

Mi fán terem az előrejelzés, hogy milyen infrastruktúra dolgozik az Időkép alatt, mi várható a deep learning modellek térnyerésével?

Égbe révedő informatikusok: az Időkép-sztori Mi fán terem az előrejelzés, hogy milyen infrastruktúra dolgozik az Időkép alatt, mi várható a deep learning modellek térnyerésével?

Az NMHH weboldalán található tájékoztató szerint a 3G-képes készülékek cseréjére 2022 első felében lesz lehetőség, de legfeljebb a program keretösszegének kimerüléséig. Tehát ha valaki szeretné felhasználni a támogatást, akkor érdemes a karácsonyi szezon után készüléket váltani - javasolja a hatóság. A támogatást a hazai mobilszolgáltatók bármelyik üzletében, illetve a programban részt vevő, ahhoz önként csatlakozó kereskedőknél lehet majd igénybe venni.

A támogatásra minden magyarországi lakóhellyel rendelkező mobilhasználó természetes személy jogosult lesz, az igénybe vétel feltétele mindössze annyi, hogy kizárólag 2G vagy 3G-képes hálózati csatlakozással rendelkező készüléke legyen. A készülékcsere-támogatás olyan 4G vagy 5G hálózatok kezelésére és VoLTE üzemmódra képes mobilra kérhető, melynek kiskereskedelmi ára legfeljebb 120 ezer forint.

Nem ez az első alkalom, hogy az NMHH technológiai átállás során támogatási programot indít. A szervezet a földfelszíni televíziózás 2013-as digitális átállása során DVB-T rendszerű beltéri egységeket és a vételhez szükséges antennákat, valamint az eszközök beüzemelését ingyenesen biztosította a rászorulóknak. A támogatási keret akkor háztartásonként hasonló összeg - nagyjából 25 ezer forint - volt, melyet az NMHH 2013. őszi tájékoztatása szerint az átállás időpontjáig 135 ezer jogosult vett igénybe.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról