Szerző: Koi Tamás

2022. január 4. 13:56

Újabb felső-középkategóriás mobil jön a Samsung-kötelékbe

A járt utat járatlanért el ne hagyj elvhez nyúlt idén is a Samsung, amikor bejelentette az idei év első okostelefon-újdonságát, a Galaxy S21 FE-t.

A Las Vegasban zajló Consumer Electronics Show alkalmával a Samsung bejelentette idei első okostelefon-újdonságát, a Galaxy S21 FE-t. A dél-koreai cég a tavalyi, jól bevált recepthez nyúlva úgy alkotta meg az újdonságot, hogy az az éppen aktuális, középkategóriás (A-sorozat) modell(ek) és a felsőkategóriás (S-sorozat) készülékek közé legyen pozícionálva.

A Galaxy S21 FE (Fan Edition) a tavalyi változathoz (S20 FE) hasonlóan alapvetően az S21 (S20) típus formátumához és képességeihez áll a legközelebb. Az okostelefon 6,4 hüvelykes képátlójú, 120 Hz-es, HDR-képes, 1080p felbontású OLED panellel rendelkezik, ami alapjaiban meghatározza a készülék méreteit, melynél a dizájnnyelvhez sem nyúlt hozzá érdemben a Samsung.

galaxys21_fe

Színfalak mögött: így épül egy szoftverfejlesztő iroda

Betekintést nyújtunk olyan folyamatokba, melyek sokszor teljesen láthatatlanok a munkavállalók számára.

Színfalak mögött: így épül egy szoftverfejlesztő iroda Betekintést nyújtunk olyan folyamatokba, melyek sokszor teljesen láthatatlanok a munkavállalók számára.

Az újdonság nyolcmagos processzorral (az Egyesült Államokban ez a Snapdragon 888, más régiókban a Samsung saját Exynos egysége), modelltől függően 6 vagy 8 GB rendszermemóriával és 128 vagy 256 GB háttértárral kerül forgalomba. A készüléket egy-egy 12 megapixeles ultraszéles látószögű illetve széles látószögű, egy 8 megapixeles telefotó és egy 32 megapixeles szelfikamerával látták el.

Az S21 FE számos további képességet megörökölt a nagyobb testvértől, azaz ez esetben is adott a 25 wattos vezetékes és a 15 wattos vezeték nélküli gyorstöltés, az IP68 por- és vízállóság, valamint természetesen az 5G-s csatlakozási lehetőség is.

Az Android 12-alapú One UI 4.0-val érkező, négy színben kapható Galaxy S21 FE január 11-én jelenik meg a magyar boltokban, a 128 GB-os modell 274990 forintos, a 256 GB-os 299990 forintos árcédulát kap majd.

A kraftie a HWSW IT-karrierrel foglalkozó, immár sok tízezer IT szakembert mozgató meetup- és podcast-sorozata. Mostantól pedig már egy hírlevél is! Iratkozz fel Te is, ha szeretnél heti egyszer egy rövid, de értékes karrierfókuszú tartalmat kapni.

a címlapról