Szerző: Koi Tamás

2021. december 15. 10:59

Kiválik a LogMeIn-ből a LastPass

Hat év után leválasztja magáról, önálló vállalattá alakítja át a LastPass jelszókezelő szolgáltatást a hazai alapítású LogMeIn.

Új korszak kezdődhet az egyik legnépszerűbb, független felhőalapú jelszókezelő szolgáltatás, a LastPass történelmében. A szolgáltatót 2015-ben felvásárló, magyar alapítású LogMeIn bejelentette, hogy önálló cégbe szervezi ki a szolgáltatást - az újonnan létrejövő társaság a várakozások szerint hatékonyabban szolgálja majd az organikus növekedést, továbbá gyorsabb fejlesztési szakaszokat, ezzel együtt rövidebb go-to-market ciklusokat ígér.

A zero-knowledge biztonsági modell használatával a LastPass lehetővé teszi felhasználói számára, hogy zökkenőmentesen hozzanak létre, helyezzenek biztonságba és osszanak meg bejelentkezési adatokat, továbbá hogy figyelemmel kísérjék a személyes adataik áramlását a dark weben.

lastpass-logo-zoomed

Popszakma, hackerek, menőzés

A hacker karaktere régóta jelen van az irodalomban és a filmiparban, tevékenységük és társadalmi megítélésük sokat változott azóta. A weekly adásban ezt beszéltük ki.

Popszakma, hackerek, menőzés A hacker karaktere régóta jelen van az irodalomban és a filmiparban, tevékenységük és társadalmi megítélésük sokat változott azóta. A weekly adásban ezt beszéltük ki.

A szolgáltatás eközben a lehető legátfogóbb adminkonzol- és policy-konfigurációk révén értékes ismereteket és egyszerű ellenőrzési lehetőséget bocsát az informatikai részlegek munkatársainak rendelkezésére.

Az SSO- és a jelszó nélküli MFA-technológiák révén a LastPass lecsökkenti a felhőalapú és a legacy applikációkhoz, VPN-ekhez és munkaállomásokhoz szükséges bejelentkezési adatok mennyiségét, ezzel további biztonsági védvonalat biztosítva a felhasználók számára.

A LastPasst, a „zero-knowledge” jelszókezelési szoftvermegoldását ma több mint 30 millió felhasználó és 85 000 vállalat használja világszerte - a cégstruktúra változása a LogMeIn ígérete szerint semmilyen módon nem érinti majd a szolgáltatás elérhetőségét és meglévő funkcióit, illetve az abban tárolt bejelentkezési adatokat.

A sorozat október 17-i, első állomásán az AWS-ben már elérhető generatív AI megoldásokat vesszük nagyító alá. Sőt egy ígéretes, hazai felhasználásméréssel foglalkozó startup is itt debütál majd!

a címlapról

sar ügy

1

Az NMHH is figyeli a francia iPhone gate-et

2023. szeptember 29. 11:17

Egyelőre továbbra sincs bizonyíték arra, hogy az iPhone 12 felhasználókat az egészségügyi határértéket meghaladó sugárzás éri.