:

Szerző: Koi Tamás

2021. december 15. 10:59

Kiválik a LogMeIn-ből a LastPass

Hat év után leválasztja magáról, önálló vállalattá alakítja át a LastPass jelszókezelő szolgáltatást a hazai alapítású LogMeIn.

Új korszak kezdődhet az egyik legnépszerűbb, független felhőalapú jelszókezelő szolgáltatás, a LastPass történelmében. A szolgáltatót 2015-ben felvásárló, magyar alapítású LogMeIn bejelentette, hogy önálló cégbe szervezi ki a szolgáltatást - az újonnan létrejövő társaság a várakozások szerint hatékonyabban szolgálja majd az organikus növekedést, továbbá gyorsabb fejlesztési szakaszokat, ezzel együtt rövidebb go-to-market ciklusokat ígér.

A zero-knowledge biztonsági modell használatával a LastPass lehetővé teszi felhasználói számára, hogy zökkenőmentesen hozzanak létre, helyezzenek biztonságba és osszanak meg bejelentkezési adatokat, továbbá hogy figyelemmel kísérjék a személyes adataik áramlását a dark weben.

lastpass-logo-zoomed

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét!

A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét! A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

A szolgáltatás eközben a lehető legátfogóbb adminkonzol- és policy-konfigurációk révén értékes ismereteket és egyszerű ellenőrzési lehetőséget bocsát az informatikai részlegek munkatársainak rendelkezésére.

Az SSO- és a jelszó nélküli MFA-technológiák révén a LastPass lecsökkenti a felhőalapú és a legacy applikációkhoz, VPN-ekhez és munkaállomásokhoz szükséges bejelentkezési adatok mennyiségét, ezzel további biztonsági védvonalat biztosítva a felhasználók számára.

A LastPasst, a „zero-knowledge” jelszókezelési szoftvermegoldását ma több mint 30 millió felhasználó és 85 000 vállalat használja világszerte - a cégstruktúra változása a LogMeIn ígérete szerint semmilyen módon nem érinti majd a szolgáltatás elérhetőségét és meglévő funkcióit, illetve az abban tárolt bejelentkezési adatokat.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 27. 09:17

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.