:

Szerző: Hlács Ferenc

2021. február 17. 09:38

Erősen korlátozza ingyenes csomagját a LastPass

A jelszókezelő előfizetés nélkül rövidesen csak egyféle készüléktípusról lesz használható.

Fájdalmas új korlátozásokra számíthatnak a LogMeIn tulajdonában lévő LastPass jelszókezelő ingyenes csomagjának felhasználói. Mint a vállalat bejelentette, a LastPass Free felhasználók hamarosan csak egyféle készüléktípuson vehetik majd igénybe a szolgáltatást - amely egyébként mára világszerte több mint 20 millió felhasználóval rendelkezik.

Jelenleg a jelszókezelő kétféle eszköztípust különböztet meg, ezek a számítógépek - beleértve minden, notebookokon vagy asztali gépen futó böngészőt - illetve a mobileszközök, vagyis az okostelefonok, táblagépek és okosórák. A nemrég bejelentett új megkötések értelmében ingyenesen már csak egy eszköztípuson lesz használható a LastPass, ugyanakkor továbbra is korlátlan számú, a kategóriába tartozó készüléken kezelhetik vele jelszavaikat a felhasználók.

lastpssill

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét!

A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét! A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

A szigorítás idén március 16-tól lép érvénybe, arra tehát szűk egy hónapjuk van felkészülni a szolgáltatás használóinak. A dátumot követő első bejelentkezéskor a LastPass az éppen használt készüléknek megfelelően könyveli el, hogy az adott felhasználót a számítógépes vagy mobileszközös táborba sorolja - ezt ugyanakkor a felhasználók háromszor megváltoztathatják. A jelszókezelőben tárolt adatok természetesen ezt követően sem vesznek el, de csak a kijelölt eszköztípusról lesznek elérhetők. Mindezek mellett az ingyenes felhasználók március 17-től nem vehetik igénybe az emailes ügyféltámogatást, ahelyett a cég a jelszókezelő közösségi fórumait, illetve a Support Center felületén elérhető tájékoztatókat javasolja nekik.

A döntéssel a vállalat értelemszerűen a fizetős szolgáltatáscsomagok, azaz a Premium, illetve Families előfizetések felé igyekszik terelni a felhasználókat. Utóbbi két kategória felhasználói semmit nem érzékelnek majd a változásokból. A havi 3 dollárért elérhető LastPass Premiumban továbbra is elérhetők maradnak a Free csomagból kigyomlált funkciók az továbbá több extra szolgáltatást is kínál, mint a fejlett többlépcsős beléptetés, a dedikált, személyes terméktámogatás, vagy a felhasználók tárolt jelszavainak biztonságosságát mutató Security Score Dashboard. A havi 4 dolláros LastPass Family ezt sűríti egy családi csomagba, amelyen legfeljebb hat fő osztozhat.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 23:20

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.