Szerző: Asztalos Olivér

2021. november 29. 11:53

A Samsungé a NAND flash piac harmada

A Samsung kasszájában landol a növekvő NAND flash piac forgalmában bő harmada - derül ki a TrendForce legfrissebb piackutatásából.

Az elemzés szerint az idei harmadik negyedévben mintegy 6,5 milliárd dollár összértékben szállított le különféle NAND flash chipeket a Samsung, amely ezzel 34,5 százalékos piaci részesedést szerzett. A TrendForce adatai alapján a dél-koreai gyártó elsősorban a nagy felhőszolgáltatók (hyperscalerek), illetve az okostelefonos gyártók térfeléről tapasztalt nagyobb igénynek köszönhette az említett forgalmat, miközben a PC-s OEM-ek oldaláról csökkentek az igények.

Miért nem beszélni AI tökéletesen magyart?

Milyen kihívásokat tartogat egy magyar nyelvi modell, például a PuliGPT fejlesztése?

Miért nem beszélni AI tökéletesen magyart? Milyen kihívásokat tartogat egy magyar nyelvi modell, például a PuliGPT fejlesztése?

A ranglista második helyén a Kioxia áll, amely 3,64 milliárdos forgalmával 19,3 százalékos részesedést ért el. Ahogy a piacvezető rivális, úgy a japán központú gyártó is az okostelefonok és az adatközpontok oldaláról köszönhette az előző negyedévnél 1 ponttal magasabb bevételt. A dobogó legalsó fokára a szintén dél-koreai SK hynix fért fel a maga 2,54 milliárd dolláros forgalmával.

nand

A Western Digital éppen csak lecsúszott a dobogóról a maga 2,49 milliárdjával, mindössze 0,3 százalékponttal az SK hynix mögé szorulva. A TrendForce szerint a WDC eladási nagyobb mértékben épülnek a PC-piacra, mely oldaláról csökkentek a megrendelések az előző negyedévben. Az ötödik helyre a Micron került, amely cégnek a WDC-hez hasonlóan rosszul jött a PC-piac oldaláról érkező csökkenő forgalom, miközben az amerikai gyártó mobilos pozíciója gyengébb a konkurensekénél.

Az idei utolsó negyedévvel kapcsolatban a TrendForce megjegyezi, hogy több más komponenssel ellentétben a NAND flash chipek ellátását jelenleg nem fenyegeti semmilyen komolyabb probléma. A különféle chipek nagy mennyiségben állnak rendelkezésre, amely miatt a piackutató kisebb ármérséklődésre számít a következő hetekben.

Nagyon széles az a skála, amin a állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról

fab

7

Chipgyártó nagyhatalommá válna India

2024. március 18. 12:39

A helyi politikai vezetés szerint van rá esély, hogy a következő néhány évben az ország bekerüljön az öt vezető ország közé.