Szerző: Koi Tamás

2021. november 12. 12:36

Az utolsó kiskaput is bezárta a Huawei előtt Biden

Bezárta az utolsó kiskaput is a kínai technológiai multik előtt Joe Biden, aki tegnap aláírta azt a törvényhozás által elsöprő többséggel jóváhagyott törvényt, mely megtiltja, hogy az illetékes amerikai hatóság bármilyen, az ország számára nemzetbiztonsági kockázatot jelentő gyártó által készített berendezés használatát vásárlását engedélyezze - akár privát pénzből.

Joe Biden amerikai elnök tegnap aláírta a Képviselőház és a Kongresszus elsöprő többsége által támogatott Secure Equipment Act nevű törvényt, mely az utolsó lehetőséget is elveszi a kínai technológiai multiktól, így elsősorban a Huawei Technologiestől, a Hikvision és Dahua IP-kameragyártóktól és a ZTE-től, hogy amerikai hálózatokba kerülhessen bármilyen berendezésük. 

Az Egyesült Államok feketelistáján szereplő cégeknek 2019. óta eleve nem volt könnyű dolguk, ha az országban működő távközlési cégek számára kívántak eladni bármit, az illetékes hatóság, a Federal Communications Commission (FCC) ugyanakkor külön kérvényre engedélyezhette az eszközök használatát - kizárólag abban az esetben, ha a beszerzésük során állami pénz nem kerül felhasználásra.

biden_signs

Égbe révedő informatikusok: az Időkép-sztori

Mi fán terem az előrejelzés, hogy milyen infrastruktúra dolgozik az Időkép alatt, mi várható a deep learning modellek térnyerésével?

Égbe révedő informatikusok: az Időkép-sztori Mi fán terem az előrejelzés, hogy milyen infrastruktúra dolgozik az Időkép alatt, mi várható a deep learning modellek térnyerésével?

Lényegében ez utóbbi kitételt változtatta meg a Secure Equipment Act, mely mostantól nem ad lehetőséget a hatóságoknak semmilyen licenc kiadására a feketelistán szereplő cégek részére, függetlenül attól, hogy az eszközöket milyen pénzből vásárolják és hol akarják felhasználni az Egyesült Államokon belül. 

Az FCC - mely 2019 óta csak a Huawei részére mintegy háromezer licenckérelmet hagyott jóvá - a nyáron saját hatáskörén belül már döntött arról, hogy a továbbiakban jelentős mértékben korlátozza az új engedélyek kiadását, illetve kész visszavonni korábban már kiosztott licenceket.

A hatáskör nem csak eszközökre, hanem konkrét szolgáltókra is kiterjed, múlt hónapban a szervezet ez alapján vonta vissza a China Telecom amerikai leányvállalatának működési engedélyét - szintén nemzetbiztonsági kockázatokra hivatkozva.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról