Szerző: Koi Tamás

2021. november 10. 09:33

Látszólag alig találkozni zaklatással a Facebookon

Első alkalommal tett közzé a Meta (korábban Facebook) statisztikákat azzal kapcsolatban, hogy különböző közösségi platformjain milyen arányban találkoznak a felhasználók zaklató netán molesztáló tartalmakkal.

A Metát (korábbi nevén Facebook) az elmúlt hónapokban sorra érik az azzal kapcsolatos támadások, hogy különböző platformjain, így elsősorban a Facebook és Instagram közösségi szolgáltatásokon keresztül túl sok káros tartalom éri a felhasználókat - különösen a tinédzsereket -, amit a cég nem hajlandó elismerni, illetve tenni sem tesz a jelenség ellen. A vállalat kedden először tett közzé konkrét statisztikákat azzal kapcsolatban, hogy a moderátorok milyen hatékonysággal távolítják el ezeket a tartalmakat.

A statisztikák alapján a Facebookon a harmadik negyedévben tízezer tartalommegtekintésre átlagosan 14-15 zaklató vagy molesztáló tartalom jut, míg az Instagramon ugyanez az arány nagyjából 5-6 eset tízezer megtekintésre levetítve.

bullying

AWS Generatív AI: apró tanmesék az ötletes felhasználásra (x)

A generatív AI gyorsan turbózza fel a vállalati folyamatokat, az elburjánzó dokumetumoktól egészen a repetitív fejlesztői feladatok kigyomlálásáig.

AWS Generatív AI: apró tanmesék az ötletes felhasználásra (x) A generatív AI gyorsan turbózza fel a vállalati folyamatokat, az elburjánzó dokumetumoktól egészen a repetitív fejlesztői feladatok kigyomlálásáig.

Fontos, hogy a Meta csak azokat a tartalmakat sorolta be ebbe a kategóriába, melyeket nem a felhasználók jelentettek, hanem a moderáció önállóan fedezett fel.

Bár a fentiek alapján a felhasználók gyakorlatilag alig találkoznak kifogásolható tartalmakkal a Meta közösségi platformjain, az óriási felhasználói bázis ezzel együtt is hatalmas mennyiségű eltávolítandó szemetet termel ki - a társaság csak a harmadik negyedévben 9,2 millió kifogásolható tartalmat távolított el csak a Facebookról, az esetek csaknem 60%-ában proaktívan.

A cég szerint a zaklató és molesztáló posztok feltárása és moderálása különösen nagy kihívást jelent a moderátorok számára, mivel az ilyen posztokat gyakran csak a kontextusukban lehet felismerni és eltávolítani. 

Kubernetes képzéseinket már közel 300 szakember végezte el. A nagy sikerre való tekintettel a tanfolyamot aktualizált tananyaggal június 18-án újra elindítjuk! A 8 alkalmas, élő képzés képzés órái utólag is visszanézhetők, és munkaidő végén kezdődnek.

a címlapról