Szerző: Bodnár Ádám

2000. november 16. 14:29

Egyre olcsóbbak lehetnek a Transmeta Crusoe processzorai

[Ace's Hardware] Tajvani források szerint a Taiwan Semiconductor Manufacturing Company (TSMC) elkészítette a Transmeta Crusoe chipek első 0,13 mikronos csíkszélességű rézalapú példányait és készen állnak a sorozatgyártásra, ami valószínűleg 2001 elején indulhat el.

A Crusoe chipeket jelenleg az IBM gyártja, de a Transmeta még augusztusban elkezdte egy második lehetőség felkutatását. A TSMC az egyik legvalószínűbb jelöltje volt a cégnek, és úgy tűnik, sikerült is megegyezésre jutni. A megállapodás eredményeként a jövőben még olcsóbbak lehetnek a Transmeta Crusoe processzorok.

Bár az utóbbi időkben azt hallhattuk, hogy számos nagy számítógépgyártó (köztük például az IBM) törölte a Crusoe-val kapcsolatos terveit, egyes jelentések szerint a Compaq még a jövő hónapban bemutatja hordozható számítógépét, melyben a Transmeta processzora dolgozik majd.

Előfizetési lehetőség a NetAcademia és a Training360 mind a 600 online tanfolyamára 1 éven át 1 tanfolyam áráért. Siess, ez az őrült ajánlat csak október 31-ig él!

a címlapról