:

Szerző: Bodnár Ádám

2000. november 16. 14:29

Egyre olcsóbbak lehetnek a Transmeta Crusoe processzorai

[Ace's Hardware] Tajvani források szerint a Taiwan Semiconductor Manufacturing Company (TSMC) elkészítette a Transmeta Crusoe chipek első 0,13 mikronos csíkszélességű rézalapú példányait és készen állnak a sorozatgyártásra, ami valószínűleg 2001 elején indulhat el.

A Crusoe chipeket jelenleg az IBM gyártja, de a Transmeta még augusztusban elkezdte egy második lehetőség felkutatását. A TSMC az egyik legvalószínűbb jelöltje volt a cégnek, és úgy tűnik, sikerült is megegyezésre jutni. A megállapodás eredményeként a jövőben még olcsóbbak lehetnek a Transmeta Crusoe processzorok.

Bár az utóbbi időkben azt hallhattuk, hogy számos nagy számítógépgyártó (köztük például az IBM) törölte a Crusoe-val kapcsolatos terveit, egyes jelentések szerint a Compaq még a jövő hónapban bemutatja hordozható számítógépét, melyben a Transmeta processzora dolgozik majd.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 16:03

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.