Szerző: HIRDETÉS

2021. október 20. 14:37

Komplex üzleti szolgáltatásokkal újít a Telenor

Mérettől függően immár minden vállalatcsoport számára rendelkezik komplex üzleti portfólióval a Telenor Magyarország - a cég szeptember végén bejelentette, hogy partnerei segítségével menedzselt tűzfalszolgáltatást és optikai vezetékes hálózaton keresztül nyújtott internetszolgáltatást kínál, előbbit közép-, utóbbit kis- és középvállalatok számára.

A Hiperline béreltvonali szolgáltatás tavaly novemberi bevezetése után folytatja üzleti ügyfelek számára biztosított, a mobilszegmensen kívüli termékek kínálatának bővítését a Telenor Magyarország. A cég korábban elsősorban mobiltechnológiai termékeit biztosította mérettől függetlenül társaságok széles körének, új stratégiája mentén azonban ezen túlmenően meglévő és új ügyfeleket is el kíván érni megújult, komplex telekommunikációs és vállalati IT-termékportfóliójával.

Most október elejétől már elérhető a közép- és nagyvállalati ügyfelek számára kínált Menedzselt tűzfalszolgáltatás, a kis- és középvállaltok pedig optikai vezetékesinternet-szolgáltatásra fizethetnek elő a Telenornál.

MENEDZSELT TŰZFAL - ELÉRHETŐ VÉDELEM

A Telenor által a 4iG közreműködésével kínált új Menedzselt tűzfalszolgáltatás lényege, hogy a magas szintű informatikai védelmet biztosító tűzfalszolgáltatás minden elemét beruházás nélkül, havidíjas bérleti konstrukcióban lehessen igénybe venni. Ezáltal biztosítható a behatolás-védelem, a gyors detektálás, riasztás és szükség esetén a védelmi beavatkozás is, akár 0-24 órás magyar nyelvű felügyelettel.

A megoldás a nagyvállalatok szempontrendszere alapján is praktikus és gazdaságos megoldás lehet, míg középvállalati szinten olyan magas szintű és naprakész, aktív felügyeletet tesz lehetővé, amit a közepes méretű cégek sokszor saját erejükből nem engedhetnének meg maguknak. Az ehhez hasonló megoldásokra a statisztikák alapján ma minden vállalatnak és szervezetnek égető szüksége lehet, hiszen 2021-ben a zsarolóvírusos támadások száma megháromszorozódott, a malware-ekre épülő támadásokból pedig idén többet detektáltak Európában, mint az Egyesült Államokban.

hack_attempt

Ezekre a támadásokra számos cégnek nincs megfelelő válasza, védvonala, legalábbis ezt tükrözte a 4iG nem reprezentatív felmérésének eredménye, mely többek közt azt mutatja, hogy a cégek körülbelül 40%-a nem rendelkezik folyamatos biztonsági felügyelettel, 73%-uk pedig IT-erőforráshiánnyal küzd. 

A cégek számára a menedzselt tűzfalszolgáltatás tervezhető, fix költséggel (havi díj) jár, nem kell számolni egyszeri, tetemes beruházási tétellel és éves szintű fenntartási díjjal, illetve az üzemeltető személyzet (mérnökgárda) ráfordításaival.

IRODANET - SZUPERGYORS VEZETÉKES SZÉLESSÁV

Az elsősorban nagyvállalatok számára kínált Hiperline bérelt vonali szolgáltatás mellett októbertől bővült a kis- és középvállalatok számára elérhető vezetékes megoldások köre is a Telenornál. Így megjelent a portfólióban az IrodaNet termékcsalád, mely két eltérő sávszélességű változatban érhető el, IrodaNet 300 és IrodaNet 1000 néven, utalva a díjcsomaggal elérhető 300 vagy 1000 Mbps (letöltési) sávszélességre (előbbi 75 Mbps, utóbbi 1000 Mbps feltöltési sávszélességet biztosít). 

A Telenor mindkét díjcsomagot a ma elérhető legmodernebb vezetékes technológiával, optikai (G-PON) hálózaton keresztül nyújtja, melyhez gyors Wi-Fi hálózat kialakítására alkalmas hálózati végberendezést is biztosít az előfizetők számára.

Az IrodaNet csomagokhoz ráadásul további Wi-Fi Mesh eszközök is rendelhetők, melyek a bonyolultabb, zegzugos vagy többszintes kialakítású belső terek különböző pontjain elhelyezve stabilan képesek kiegyenlített Wi-Fi jelerősséget biztosítani, így stabil internethozzáférést biztosítani a zökkenőmentes munkavégzéshez.

A csomagokhoz igény szerint kiegészítőként rendelhető Fix IP szolgáltatás is, mellyel a cégek számára megnyílik az út az állandó internetkapcsolatot igénylő saját (mikro)szerverek üzemeltetése előtt, illetve olyan VPN-t is használhatnak, melynél alapfeltétel az állandó IP cím.

[A Telenor Magyarország megbízásából készített, fizetett anyag.]

A Beckhoff ultrakompakt, C6025 típusú ipari PC az Intel Core i processzorcsalád nagy számítási teljesítményével rendelkezik, ventilátor nélküli, kisméretű kivitelben. A rendkívül alacsony fogyasztású, új Intel Core i U processzorok teszik mindezt lehetővé.

a címlapról

Hirdetés

Csúcstechnológia pár koppintással: ezt tudja a Huawei nova 9

2021. december 1. 05:12

Manapság egyre-másra jelennek meg olyan új mobilok, amelyek hihetetlen funkciókat ígérnek, de ezeket szinte műszaki diplomával lehet csak előcsalogatni. A HUAWEI nova 9 igazi ereje abban rejlik, milyen egyszerű előcsalogatni a mobil tudását.