Szerző: Vörös Péter

2000. március 21. 21:15

A Caldera részvényára közel megduplázódott az első kereskedési napon ...

Az ajánlati ár 14$ volt, de ma már 26$-t is elért az árfolyam. A Caldera Systems 70 millió $-hoz jutott a tőzsdei bevezetés révén és már az ötödik Linux cég, amelyet bevezettek a tőzsdére – úgy tűnik, hogy a Wall Street továbbra is szimpatizál az alternatív operációs rendszerrel. Az idénre várható további Linux-os tőzsdei bevezetések: Lineo, CyberNet Systems, TurboLinux és SuSE. Ezenkívül olyan jelentős vállalatok is felkarolták már a Linux-ot, mint a Santa Cruz Operation, a Corel, az Applix és az Enlighten Software, míg a TiVo ill. az eSoft Linux alapú, speciális felhasználásra tervezett számítógépeket készítenek. A Caldera részvények 73%-a egyébként Ray Noorda, a Novell korábbi elnöke kezében vannak.

Az ajánlati ár 14$ volt, de ma már 26$-t is elért az árfolyam. A Caldera Systems 70 millió $-hoz jutott a tőzsdei bevezetés révén és már az ötödik Linux cég, amelyet bevezettek a tőzsdére – úgy tűnik, hogy a Wall Street továbbra is szimpatizál az alternatív operációs rendszerrel. Az idénre várható további Linux-os tőzsdei bevezetések: Lineo, CyberNet Systems, TurboLinux és SuSE. Ezenkívül olyan jelentős vállalatok is felkarolták már a Linux-ot, mint a Santa Cruz Operation, a Corel, az Applix és az Enlighten Software, míg a TiVo ill. az eSoft Linux alapú, speciális felhasználásra tervezett számítógépeket készítenek. A Caldera részvények 73%-a egyébként Ray Noorda, a Novell korábbi elnöke kezében vannak. [CNET]

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról