:

Szerző: Koi Tamás

2021. október 19. 10:44

10 gigabites otthoni net jön a Diginél

A lakossági szegmensben egyedülálló sávszélességet kínáló száloptika-alapú internetszolgáltatást vezet be kínálatába a Digi.

Ismét rekorderré válik a Digi Távközlési Kft. a magyar vezetékesinternet-piacon. A cég elsőként vezette be Magyarországon az optikai (G-PON) elérésen keresztül biztosított, 1 Gbps letöltési sávszélességet kínáló otthoni díjcsomagjait, idén év végén pedig szintet lépve jönnek az akár 10 Gbps letöltési sebességet biztosító díjcsomagok XGS-PON technológiával.

A szolgáltató mai sajtótájékoztatóján közölte, a cég FTTH hálózata ma már szinte a teljes vezetékes lefedettségi területen elérhető, ráadásul az iparágban egyedülálló módon kizárólag egyetlen díjcsomaggal, mely letöltési irányban 1 Gbps, feltöltési irányban pedig 300 Mbps sávszélességet kínál.

fiber_optic

Ez egészül ki rövidesen az újonnan érkező díjcsomagokkal, melyek 2,5 és 10 Gbps sávszélességet biztosítanak majd szimmetrikusan, le- és feltöltési irányban egyaránt. A két konstrukció havi díja a Digi tájékoztatása szerint 4000 és 5000 forint lesz majd.

A szolgáltatást fokozatosan vezeti majd be a Digi a tervek szerint, így decembertől egyes budapesti kerületekben, 2022 márciusától pedig Debrecenben, Győrben, Miskolcon, Pécsett és Szegeden, majd az év végéig további megyeszékhelyeken lesz elérhető a szupergyors internet.

A sajtótájékoztatón Dragos Spataru, a Digi ügyvezetője kitérő választ adott a HWSW azon kérdésére, hogy a szolgáltatás bevezetése hogyan hozható összhangba azzal, hogy a cég jelenleg felvásárlási célpontja a 4iG Nyrt-nek, a felek közti tárgyalás pedig minden bizonnyal már a végső szakaszban jár.

a címlapról