Szerző: Asztalos Olivér

2021. október 6. 12:57

Nem tetszik az Apple felhasználóknak az új iPhone

Az androidos tábor mellett az oszlopos Apple felhasználókat sem hozta lázba a szeptemberben bemutatott iPhone 13-as széria.

A SellCell kutatása szerint a megkérdezettek 64,1 százaléka válaszolta azt, hogy a pár héttel ezelőtti bemutató nem, vagy nem túlságosan nyűgözte le. A másik oldalon mindössze 14,4 százalék áll, vagyis a válaszadók csupán bő hatoda találta izgalmasnak vagy érdekesnek az iPhone 13-akat. A piackutató 5000 fő amerikait kérdezett meg szeptember 23 és 30 között, vagyis a bemutató után nagyjából egy héttel.

Éles a modern webfejlesztés és CI/CD meetupjaink programja!

December 29-30-án folyatódik a HWSW online meetup-sorozata.

Éles a modern webfejlesztés és CI/CD meetupjaink programja! December 29-30-án folyatódik a HWSW online meetup-sorozata.

A válaszok fényében nem csoda, hogy a bemutató előtthöz képest 20,5 százalékkal csökkent a résztvevők vásárlási szándéka, így már csak 23,2 százalék válaszolta azt, hogy frissítene valamely új iPhone-ra. A többség, azaz a maradék 76,8 azt közölte, hogy nem váltana a 13-as szériára.

A váltásra hajlandóak közül 34,1 százalék az új készülékek ProMotion kijelzőjét találta a legizgalmasabb fejlesztésnek, 25,3 százalék pedig az akkus üzemidő javulásában látta a váltás legfőbb indokát. Érdekesség, hogy az Apple által leginkább kiemelt, kamerás újítások csupán a válaszadók 5,4 százalékát hozta lázba.

iphone_13

A másik oldalon, vagyis a frissítés ellen szóló okok között az ujjlenyomat-olvasó hiánya áll az élen 29,3 százalékkal. Bár sokáig keringtek olyan pletykák, hogy az idei készülékekbe visszakerül a Touch ID, a fejlesztés végül az iPhone 13-akból is kimaradt, a kutatás alapján sokak bánatára.

A csalódást keltő bemutató a márkahűséget ugyanakkor nem érintette. A frissítést elutasító megkérdezettek 36,8 százaléka mondta azt, hogy jelenlegi Apple készülékével várja meg a következő, vélhetően iPhone 14 néven érkező készülékeket. Ennél valamivel kevesebben, 32,3 százalékban voltak azok, akik a következő két évben sem terveznek frissíteni, 11,3 százalék pedig inkább valamely korábbi, olcsóbb modell beszerzésén gondolkozik.

A válaszadók 16,1 százalék döntött úgy, hogy Androidra vált. A SellCell szerint ezek többsége, 45,1 százaléka venne Google Pixel készüléket, 41,8 százalék pedig valamely Samsung modellre cserélné az iPhone-ját.

A Beckhoff ultrakompakt, C6025 típusú ipari PC az Intel Core i processzorcsalád nagy számítási teljesítményével rendelkezik, ventilátor nélküli, kisméretű kivitelben. A rendkívül alacsony fogyasztású, új Intel Core i U processzorok teszik mindezt lehetővé.

a címlapról

Hirdetés

Csúcstechnológia pár koppintással: ezt tudja a Huawei nova 9

2021. november 29. 04:04

Manapság egyre-másra jelennek meg olyan új mobilok, amelyek hihetetlen funkciókat ígérnek, de ezeket szinte műszaki diplomával lehet csak előcsalogatni. A HUAWEI nova 9 igazi ereje abban rejlik, milyen egyszerű előcsalogatni a mobil tudását.