Szerző: Koi Tamás

2021. szeptember 1. 09:09

Túl komplex az új Apple Watch, gondok lehetnek a gyártással

Nem hivatalos információk szerint komoly gondok adódtak az új generációs, a korábbi modellekhez képest számos extra funkcióval érkező Apple Watch próbagyártásával, ami kihathat a premierre is.

Több külföldi hírforrás is tényként közli, hogy komoly gondok adódtak az új generációs (7-es sorozatú) Apple Watch okosórák próbagyártásával, ezért a tömegtermelést jó eséllyel kénytelenek elhalasztani az Apple illetve gyártópartnerei. A Nikkei szerint az új órák kis szériás gyártása múlt héten kezdődött, ám pontosan meg nem határozott minőségi problémák miatt le kellett állítani a gyártósorokat, amíg nem sikerül megoldani a helyzetet. 

Az ázsiai lap forrásai szerint a pocsék kihozatal elsősorban annak köszönhető, hogy az új Apple Watch felépítése jóval komplexebb lett elődjeinél, illetve az órába a korábbinál több elektronikai komponenst kellett beépíteni, megőrizve annak formai és méretbeli kereteit. 

apple_watch_series7
nem hivatalos renderen a szögletesebb élű, lapos kijelzőjű új apple watch

Az AWS céges kultúrájával frissít a Deutsche Telekom IT Solutions (x)

Nagy belső változáson megy keresztül a közel 5000 magyarországi alkalmazottal rendelkező cég.

Az AWS céges kultúrájával frissít a Deutsche Telekom IT Solutions (x) Nagy belső változáson megy keresztül a közel 5000 magyarországi alkalmazottal rendelkező cég.

A gyártás-előkészítési nehézségek a kiszivárgott információk szerint az eszközt gyártó összes gyártópartnernél fennállnak, és olyan súlyosak, hogy az Apple egyes komponensgyártókat is arra kért, hogy bizonyos alkatrészek szállítását függesszék fel, ami könnyen azt eredményezheti, hogy az új okosórára jelentős áttervezés vár, mielőtt tömegtermelésbe lehet küldeni.

Az új generációs Apple Watch tömegtermelése az eredeti tervek szerint szeptember közepén indult volna, a bemutatóra pedig várhatóan az új generációs iPhone-ok szeptemberre tervezett bejelentésével egy időben került  volna sor. Az új generációs viselhető eszköz egyik legnagyobb újdonsága a korábbi pletykák alapján a beépített vérnyomásmérő lehet, melynek kihívás lehet az elhelyezése a lényegében változatlan méretű készülékházban.

2021. október 25-én 8 alkalmas, 24 órás online képzést indít a HWSW, mely a világ legnagyobb felhős platformjába nyújt alapos bevezetést, gyakorlatorientált keretek kötött.

a címlapról

feketelista

2

Tovább bombázzák a Honort

2021. október 15. 13:33

Republikánus képviselők szerint a gyártót egyértelműen feketelistára kell tenni.

Hirdetés

Ráléptünk a gázra!

2021. október 16. 01:45

Dübörög a HWSW free! meetupsorozat, októberben modern webfejlesztés és CI/CD témákkal jövünk, de indulnak új online képzéseink is, melyek az AWS, a Kubernetes security, és a microservice architektúra alapjaiba nyújtanak betekintést.