Szerző: Koi Tamás

2021. szeptember 1. 09:09

Túl komplex az új Apple Watch, gondok lehetnek a gyártással

Nem hivatalos információk szerint komoly gondok adódtak az új generációs, a korábbi modellekhez képest számos extra funkcióval érkező Apple Watch próbagyártásával, ami kihathat a premierre is.

Több külföldi hírforrás is tényként közli, hogy komoly gondok adódtak az új generációs (7-es sorozatú) Apple Watch okosórák próbagyártásával, ezért a tömegtermelést jó eséllyel kénytelenek elhalasztani az Apple illetve gyártópartnerei. A Nikkei szerint az új órák kis szériás gyártása múlt héten kezdődött, ám pontosan meg nem határozott minőségi problémák miatt le kellett állítani a gyártósorokat, amíg nem sikerül megoldani a helyzetet. 

Az ázsiai lap forrásai szerint a pocsék kihozatal elsősorban annak köszönhető, hogy az új Apple Watch felépítése jóval komplexebb lett elődjeinél, illetve az órába a korábbinál több elektronikai komponenst kellett beépíteni, megőrizve annak formai és méretbeli kereteit. 

apple_watch_series7
nem hivatalos renderen a szögletesebb élű, lapos kijelzőjű új apple watch

Színfalak mögött: így épül egy szoftverfejlesztő iroda

Betekintést nyújtunk olyan folyamatokba, melyek sokszor teljesen láthatatlanok a munkavállalók számára.

Színfalak mögött: így épül egy szoftverfejlesztő iroda Betekintést nyújtunk olyan folyamatokba, melyek sokszor teljesen láthatatlanok a munkavállalók számára.

A gyártás-előkészítési nehézségek a kiszivárgott információk szerint az eszközt gyártó összes gyártópartnernél fennállnak, és olyan súlyosak, hogy az Apple egyes komponensgyártókat is arra kért, hogy bizonyos alkatrészek szállítását függesszék fel, ami könnyen azt eredményezheti, hogy az új okosórára jelentős áttervezés vár, mielőtt tömegtermelésbe lehet küldeni.

Az új generációs Apple Watch tömegtermelése az eredeti tervek szerint szeptember közepén indult volna, a bemutatóra pedig várhatóan az új generációs iPhone-ok szeptemberre tervezett bejelentésével egy időben került  volna sor. Az új generációs viselhető eszköz egyik legnagyobb újdonsága a korábbi pletykák alapján a beépített vérnyomásmérő lehet, melynek kihívás lehet az elhelyezése a lényegében változatlan méretű készülékházban.

A kraftie a HWSW IT-karrierrel foglalkozó, immár sok tízezer IT szakembert mozgató meetup- és podcast-sorozata. Mostantól pedig már egy hírlevél is! Iratkozz fel Te is, ha szeretnél heti egyszer egy rövid, de értékes karrierfókuszú tartalmat kapni.

a címlapról