Szerző: HIRDETÉS

2021. június 17. 17:52

Sok petabájtnyi strukturálatlan adat kezelése egyszerűen

A Fujitsu Qumulo kézenfekvő megoldást kínál a strukturálatlan adatok kezelésére.

A japán vállalat adatközpontos termékportfóliója alapvető változáson ment keresztül az elmúlt pér év során, ugyanis saját technológiái és szolgáltatásai mellett egyes partnerei kategóriavezető megoldásait is felvette kínálatába a Fujitsu. A teljesség igénye nélkül a paletta már olyan neveket is tartalmaz, mint a Microsoft, AWS, NetApp, VMware, Nutanix, Veritas, Commvault, SAP, illetve végül, de nem utolsó sorban a Qumulót is bekerült a kínálatba. Utóbbi cég különféle fejlett adattárolási megoldásai miatt népszerű a piacon.

A vállalatok kezdik felismerni, milyen értékes lehetőséget kínál számukra, ha több forrás adatait elemezve próbálják felpörgetni üzletmenetüket. A strukturálatlan adatok keletkezése és hasznosítása számos folyamatban játszik kulcsszerepet, például a diagnosztikai képalkotás, a modellezés, a szimuláció, a LIDAR, a térinformatika, a génszekvenálás, vagy épp a videókészítés területén. A nagy mennyiségű adat kezelése ugyanakkor kihívásokkal teli feladat, különösen, ha azok el vannak osztva a hálózat pereme (IoT-eszközöktől érkező adatok), illetve a helyben telepített rendszerek és a felhő között.

A nagyvállalatok számára mindezért sok esetben nem triviális feladat az adatok tárolása és feldolgozása. A Fujitsu Qumulo szoftveres tárolómegoldása pont ezen a területen nyit új fejezetet, ugyanis képes szinte korlátlanul skálázódni, akár sok petabájtnyi, több adatközpontban és a felhőben elosztott adat tárolását tudja felügyelni. A Qumulo fájlrendszere akár granuláris szinten is valós időben láthatóvá teszi, skálázza és kontrollálja a helyben telepített rendszerek és a felhő adatait, támogatva ezzel az egyszerű rendszerkonfigurálást és teljesítménymenedzsmentet.

qumolo_fuji

A kifejezetten az adatközpontot, valamint a nyilvános és a privát felhőt egyaránt magában foglaló hibrid környezetekhez tervezett Qumulo platform az adatkonszolidáció érdekében többféle tárolóprotokollt támogat, illetve lehetővé teszi a felhasználók számára az információk könnyű megosztását. Egyszerűsíti az adatkezelést az osztott környezetben, és elősegíti a strukturálatlan adattömeg kiszámíthatatlan növekedésének követését, valamint az egyre több alkalmazás részéről jelentkező adatigények teljesítését a felhőben és azon kívül.

A Qumulo gyors skálázással több tízmilliárd fájl kezelésére is képes. A felhőnatív fájlrendszerben a feladatok gördülékenyen átadhatók a nyilvános felhőnek. Így az ügyfelek helyben telepített és külső erőforrásaikon túlra is kiterjeszthetik rövid távú számítási képességeiket az igények megugrása esetén, és azonnali hozzáférést nyújthatnak távoli együttműködő partnereiknek az adatokhoz. Emellett a vállalatok API-kon keresztül alkalmazásszintű hozzáférést biztosítva, egyszerűen futtathatják a felhőadatokra épülő mikroszolgáltatásokat.

A Qumulo gondoskodik róla, hogy egyetlen pillantással azonosíthatóak legyenek a potenciális teljesítményproblémák, például az igények nagymértékű megugrása vagy a hosszabb távú trendek. A beépített gépi tanulással az olvasási kérések több mint 90 százaléka egyetlen milliszekundumnál rövidebb idő alatt teljesíthető az integrált gyorsítótárból.

"Gyakran hallani, hogy az adat az új arany" – jelentette ki Olivier Delachapelle, a Fujitsu európai termékértékesítési vezetője. "Ez kétségkívül így van, de ahhoz, hogy az adatnak bármilyen értéke legyen, először ki kell termelni, majd kezelni és finomítani kell a több petabájtnyi strukturálatlan adatot. A Qumulo megoldásával a Fujitsu egyéni igényekre szabott, nagy teljesítményű információtárat kínál ehhez a feladathoz. A korlátlanul skálázható rendszerrel az ügyfelek az adattömeget gyorsan feldolgozva juthatnak hozzá a már valóban értékes aranyrögökhöz."

"A szervezeteknek olyan fájladatkezelő platformra van szükségük, amely skálázhatóság, teljesítmény és felhőképességek szempontjából is kielégíti a strukturálatlan adatkörnyezet támasztotta igényeket. A Qumulo örömmel lép partnerkapcsolatra a Fujitsuval, hogy vele együtt támogassa az ügyfelek zökkenőmentes átállását az eredményes működést gyorsító és a költségek kézben tartását segítő, modern infrastruktúrára" – tette hozzá Thore Rabe, a Qumulo alelnöke és EMEA-régióbeli igazgatója.

A Fujitsu ügyfeleivel közösen határozza meg a célarchitektúrát, elemzi a hibrid környezetet platformok, tárolók, feladatok és adatkezelés szempontjából, majd biztosítja hozzá a megfelelő megoldásokat. Amikor a szervezet meghatározta a transzformáció kiinduló állapotát, a következő lépés a célarchitektúra kidolgozása annak érdekében, hogy biztosítani tudja az adatok teljes körű elérését és kézben tartását a hálózat peremén, középpontjában, illetve a felhőben.

[Az Fujitsu megbízásából készített, fizetett anyag.]

Szerkesztőségi csapatunkba padavanokat keresünk, akik hozzánk hasonló elveket vallanak a tájékoztatásról és nyitottak az éles kiképzésre.

a címlapról

Hirdetés

Online, 24 órás, haladó Kubernetes képzést indítunk, most early bird kedvezménnyel!

2021. július 25. 23:07

A 8 alkalmas tanfolyam tökéletes választás lehet azoknak a szakembereknek, akik teszt jelleggel már használnak Kubernetest és általános ismeretekkel is rendelkeznek, de vagy nem a mindennapok szintjén, vagy éles környezetbeli elvárások nélkül. A képzéshez most 2in1 akció keretében 24 órás alapozó képzés is elérhető!