:

Szerző: HIRDETÉS

2021. március 10. 20:05

Szoros Fujitsu-Veritas integráció a tökéletes backupért

A Veritas szoros frontend integrációjával számos egyedi funkciót kínál ETERNUS CS8000 adatbiztonsági célgép.

A Fujitsu adatközponti portfóliója komoly változáson ment keresztül a közelmúlt során, a cég ugyanis saját technológiái és szolgáltatásai mellett egyes partnerei kategóriavezető megoldásait is felvette kínálatába. A teljesség igénye nélkül a lista olyan neveket tartalmaz, mint a Microsoft, AWS, NetApp, VMware, Nutanix, Qumulo, Commvault, SAP, illetve végül, de nem utolsó sorban a Fujitsu a Veritasszal is kezet rázott. Utóbbi szoftvercég különféle fejlett adattárolási és adatmentési megoldásairól ismert.

A partnerség első eredménye az Fujitsu ETERNUS CS8000 adatbiztonsági célgépben, pontosabban a Veritas NetBackup szoftverrel végrehajtott szorosabb frontend integrációban érhető tetten. A biztonsági mentéshez, archiváláshoz, valamint második szintű adattároláshoz tervezett CS8000 kivételes tárolási hatékonyságot, valamint fejlett adatbiztonsági funkciókat és szoros szoftveres integrációt nyújt, így a szervezetek egyetlen, zökkenőmentesen működő és egységes adatbiztonsági tárolóréteget alakíthatnak ki hibrid IT-környezetükben.

fujitsu-eternus-cs8000

A számítási felhő kényelme és kedvező költségszintje mostanra jelentősen átalakította a vállalatok alkalmazásfuttatási és adatkezelési szokásait. Az adatközpont helyett ma már egyre inkább a felhőben vagy a hálózat peremén kezelik az adatokat. Számos szervezet rendelkezik hibrid IT-környezettel, ami alapvetően más szemléletet követel meg az adattárolás kritikus kérdésében. Ma már nem csupán a kapacitás a lényeg, hanem a tárolt adatok kinyerése és elérése is kulcsfontosságú üzleti szolgáltatás.

A Fujitsu az osztott környezetek adatai feletti ellenőrzés visszaszerzése és az új adattárolási igények szoros figyelembe vétele mellett fejlesztette tovább piacvezető adatbiztonsági célgépét. Az ETERNUS CS8000 legújabb verziója hatékony konszolidációs platformot kínál az adatkezeléshez – a biztonsági mentés és visszaállítás, az archiválás, a megfelelés és az üzletmenet-folytonosság fenntartásának feladatait egyaránt lefedve. Ennek köszönhetően a legújabb generációs célgép javítja a rendelkezésre állást, az adatok védelmét, megosztását és interoperabilitását a hibrid környezet alkalmazásainál.

Szoros Veritas-integráció

A beépített funkciók bővülése a Veritas adatkezelési szoftverének, illetve annak szoros integrációjának köszönhető. Ehhez kapcsolható többek között az Enterprise Vault, mely szoftver alapú intelligens archiváló platformot biztosít. Ez tárolja, irányítja és az e-mail rendszerekből, fájlszerver környezetekből, azonnali üzenetküldő platformokból, valamint tartalomkezelő és együttműködő rendszerekből kinyeri a vállalati adatokat. Mivel nem minden adat egyformán keletkezik, az Enterprise Vault intelligens osztályozási és megtartási technológiákat használ az adatok megszerzésére, osztályozására, indexelésére és tárolására, ezzel betartatja a vállalati szabályzatokat és védi a vállalat vagyonát, ugyanakkor csökkenti az adattárolás költségeit és egyszerűsíti az irányítást. Az Enterprise Vault speciális alkalmazásokat is kínál, például a Discovery Accelerator és Compliance Accelerator modulokat, amelyek az archivált adatokban kutatva támogatják a jogos kutatást, tartalommegfelelőséget, ismeretek kezelését és adatbiztonsági kezdeményezéseket.

A Veritas Backup Exec a megbízható biztonsági mentésre és helyreállításra fókuszál. A fejlett szoftveres megoldás képes kezelni a folyamatosan és nagy ütemben (olykor exponenciálisan) növekvő adatmennyiséget, miközben csökkenti adattárolás komplexitását és költségeit, az integrált deduplikációs és archiválási technológiával pedig javítja a biztonsági mentés teljesítményét. Az ehhez kapcsolódó Backup Exec System Recovery egy önálló, lemez alapú biztonsági mentési és helyreállítási megoldás kisvállalkozások számára. Ez az egyszerű, költséghatékony megoldás segít az üzemszünet idejének minimalizálásában és a katasztrófák elkerülésében, mivel percek alatt könnyen helyreállíthatóak vele egyes fájlok vagy mappák, illetve komplett Windows-rendszerek.

A Veritas adatbiztonsági szoftveres megoldásainak és az ETERNUS CS8000 célgép együttesének használatával a Fujitsu ügyfelei kategorizálhatják az adatokat, amelyeket a rendszer automatikusan a megfelelő adathordozóra (SSD, lemez, felhő vagy szalag) továbbít, a beállított üzleti és szolgáltatásiszint-követelmények szerint. Az adatmásolatok kezelése automatikusan, a tároló szintjén történik, így a szervezetek az adathordozó-formátumok komplett választékát vehetik igénybe. Mindennek hála csökkenthető az adminisztrációs és hálózati erőforrásigény, így a vállalat más stratégiai fontosságú adatkezelési feladatokra összpontosíthat, a főbb adattárolási és adatbiztonsági feladatokat (replikálás, deduplikálás, szalagkezelés) ugyanis a rendszer önállóan elvégzi.

A Fujitsu ETERNUS CS8000 rendkívül sokoldalú tárolómegoldás biztonsági mentéshez, archiváláshoz, valamint második szintű és objektumadatokhoz. Folyamatos védelmet és kimagasló visszaállítási teljesítményt biztosít az üzleti kritikus (mission-critical) adatokhoz. A célgépet elsősorban komoly követelményeket támasztó, kiterjedt környezetekbe szánja a Fujitsu, például pénzintézetek, távközlési szolgáltatók és átvitelihálózat-üzemeltetők számára. A CS8000 az iparág legnagyobb méretű, legjobban skálázható mentési célgépe, és az egyetlen olyan megoldás, amely képes a mainframe és a nyílt rendszerek adatainak konszolidálására.

Sokoldalúsága, hatékonysága, rugalmassága és egyszerű adminisztrálása révén akár 60 százalékkal is csökkenthető a komplex mentési környezetek TCO-ja. A célgép intelligens folyamatautomatizációt alkalmaz, összevontan kezeli a tárkapacitást, és így az elvárt rendelkezési állási és teljesítményszintnek megfelelően, automatikusan mozgatja az adatokat és a másolatokat a különböző tárolórétegek és adathordozók között, ideértve az SSD-t, valamint a lemezes, a deduplikációs és a szalagos technológiát. Az ETERNUS CS adatbiztonsági célgépeket kiegészítő Fujitsu ETERNUS LT szalagos tárolóportfólió költséghatékony offline mentést biztosít a közepes és hosszú távú adatmegőrzéshez, illetve az archiváláshoz.

[Az Fujitsu megbízásából készített, fizetett anyag.]

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 15:28

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.