Szerző: Asztalos Olivér

2021. április 13. 14:20

Kivégzi a Harmony távirányítócsaládot a Logitech

Megszünteti a Harmony távirányítók fejlesztését és forgalmazását a Logitech - közölte múlt pénteken a cég.

A készleten lévő termékeket még értékesíthetik a forgalmazók, utánpótlás azonban már biztosan nem lesz. A Logitech azt ígéri, hogy nem szünteti meg a terméktámogatást, amely különféle hibajavításokban, illetve a támogatott eszközök adatbázisának frissítésében nyilvánulhat meg, gyökeresen új funkciókra viszont már nem érdemes számítani.

A Logitech 2004-ben lépett be a távirányítós piacra. A svájci székhelyű vállalat ekkor vásárolta fel a kanadai Intrigue Technologiest, a kiváló minőségű Harmony Remote távirányítók gyártóját. A felvásárlás mindössze 29 millió dollárjába került a Logitechnek, amely összeget azóta minden bizonnyal bőven visszatermelték a távirányítók.

harmony

Színfalak mögött: így épül egy szoftverfejlesztő iroda

Betekintést nyújtunk olyan folyamatokba, melyek sokszor teljesen láthatatlanok a munkavállalók számára.

Színfalak mögött: így épül egy szoftverfejlesztő iroda Betekintést nyújtunk olyan folyamatokba, melyek sokszor teljesen láthatatlanok a munkavállalók számára.

Az akkori magyarázat szerint cég megvásárlása részét képezte a Logitech azon törekvéseinek, hogy kiterjessze jelenlétét a digitális nappaliban, habár a vállalatot már akkor is a nappaliban felhasználható készülékek egyik vezető gyártójaként tartották számon. A Logitech korabeli tervei között szerepelt ennek a piaci előnynek a kombinálása a PC-s vezérlő-eszközök terén megszerzett tapasztalattal, amihez hozzájárult az Intrigue szakértelme és technológiája, hogy a vállalat ebben az egyre fontosabb szerepet játszó piaci kategóriában is vezető pozícióra tegyen szert.

Ekkoriban a fejlett távirányító-eszközök házi felállítása és használata körülményes és költséges volt, amelyre ideális megoldást jelentettek a Harmony termékek. Az elmúlt évtized okostelefonos térnyerése azonban ezt a piacot is átrendezte. Ma már a modern háztartási és elektronikai eszközök szinte mindegyike vezérelhető okostelefonnal, vagy akár okoshangszóróval, valamely virtuális asszisztens segítségével. Ez, illetve az okosotthonok által generált fejlődés alapjaiban változtatta meg a fizikai távirányítók piacát.

Utóbbit jól szemlélteti, hogy a Harmony termékekből befolyt forgalom már 2019 is csupán a billentyűzetes eladások mindössze 6 százalékát tették ki. A vállalat a 2019-es évre 2,8 milliárd dolláros bevételt jelentett, amely a tavalyi évben nagyjából 50 százalékkal nőtt a home office-hoz szükséges különféle eszközök (pl. webkamerák) iránti kiugró kereslet miatt.

Európa egyik legnagyobb Atlassiannal kapcsolatos rendezvénye, immár kilencedik alkalommal, új lendületet ad a vállalati produktivitásnak és a hatékony ügyfélkezelésnek. A március 20-21-i rendezvényen is lesznek top nemzetközi vendorok, a fókuszban pedig a projekt menedzsment, az IT szolgáltatásmenedzsment, és a HR lesznek.

a címlapról