Szerző: Asztalos Olivér

2021. április 13. 14:20

Kivégzi a Harmony távirányítócsaládot a Logitech

Megszünteti a Harmony távirányítók fejlesztését és forgalmazását a Logitech - közölte múlt pénteken a cég.

A készleten lévő termékeket még értékesíthetik a forgalmazók, utánpótlás azonban már biztosan nem lesz. A Logitech azt ígéri, hogy nem szünteti meg a terméktámogatást, amely különféle hibajavításokban, illetve a támogatott eszközök adatbázisának frissítésében nyilvánulhat meg, gyökeresen új funkciókra viszont már nem érdemes számítani.

A Logitech 2004-ben lépett be a távirányítós piacra. A svájci székhelyű vállalat ekkor vásárolta fel a kanadai Intrigue Technologiest, a kiváló minőségű Harmony Remote távirányítók gyártóját. A felvásárlás mindössze 29 millió dollárjába került a Logitechnek, amely összeget azóta minden bizonnyal bőven visszatermelték a távirányítók.

harmony

Miért nem beszélni AI tökéletesen magyart?

Milyen kihívásokat tartogat egy magyar nyelvi modell, például a PuliGPT fejlesztése?

Miért nem beszélni AI tökéletesen magyart? Milyen kihívásokat tartogat egy magyar nyelvi modell, például a PuliGPT fejlesztése?

Az akkori magyarázat szerint cég megvásárlása részét képezte a Logitech azon törekvéseinek, hogy kiterjessze jelenlétét a digitális nappaliban, habár a vállalatot már akkor is a nappaliban felhasználható készülékek egyik vezető gyártójaként tartották számon. A Logitech korabeli tervei között szerepelt ennek a piaci előnynek a kombinálása a PC-s vezérlő-eszközök terén megszerzett tapasztalattal, amihez hozzájárult az Intrigue szakértelme és technológiája, hogy a vállalat ebben az egyre fontosabb szerepet játszó piaci kategóriában is vezető pozícióra tegyen szert.

Ekkoriban a fejlett távirányító-eszközök házi felállítása és használata körülményes és költséges volt, amelyre ideális megoldást jelentettek a Harmony termékek. Az elmúlt évtized okostelefonos térnyerése azonban ezt a piacot is átrendezte. Ma már a modern háztartási és elektronikai eszközök szinte mindegyike vezérelhető okostelefonnal, vagy akár okoshangszóróval, valamely virtuális asszisztens segítségével. Ez, illetve az okosotthonok által generált fejlődés alapjaiban változtatta meg a fizikai távirányítók piacát.

Utóbbit jól szemlélteti, hogy a Harmony termékekből befolyt forgalom már 2019 is csupán a billentyűzetes eladások mindössze 6 százalékát tették ki. A vállalat a 2019-es évre 2,8 milliárd dolláros bevételt jelentett, amely a tavalyi évben nagyjából 50 százalékkal nőtt a home office-hoz szükséges különféle eszközök (pl. webkamerák) iránti kiugró kereslet miatt.

Nagyon széles az a skála, amin a állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról

fab

5

Chipgyártó nagyhatalommá válna India

2024. március 18. 12:39

A helyi politikai vezetés szerint van rá esély, hogy a következő néhány évben az ország bekerüljön az öt vezető ország közé.