Szerző: Bodnár Ádám

2000. november 13. 03:37

Hírek az XBox világából

[msxbox.com] A Microsoft a Texas University-n tartott egy előadást a 2001 őszén megjelenő játékgépükről, az XBox-ról. A rendezvényen Seamus Blackley, a projekt vezetője mondta el a legfontosabb tudnivalókat. Néhány hírmorzsa:

  • A konzolba kerülő videochip, amit jelenleg NV2A néven ismerünk, nyolcszor gyorsabb lesz az NV20-nál. Blackley szerint az NV2A csúcsteljesítménye 125 millió polygon/sec.
  • Az XBox-ban használt DirectX 8 mérete mindössze 5-15 százaléka lesz a PC-s változatnak. A konzolt működtető operációs rendszer (XBox Dashboard, a Windows 2000 végletekig lecsupaszított változata) kernelje mindössze 400 kbyte terjedelmű.
  • A Microsoft az OEM-ekkel történő sikertelen egyezkedés után úgy döntött, saját maga készíti majd az XBox-ot. Az előzetes tervek szerint havi többszázezer darab gép készül majd.
  • Az XBox alapkiépítésben csak kompozit videokimenettel lesz szerelve, de külön megvásárolható egy doboz (AV pack), amin többfajta videocsatlakozó található. A készülékhez kezdetben nem áll majd rendelkezésre sem billentyűzet, sem egér. A Microsoft tervezi hangbeviteli egység és flash-kártya olvasó építését.
  • A Microsoft továbbra is kitart azon megközelítés mellett, hogy az XBox nem személyi számítógép. Ezért valószínűleg nem építenek be webböngészőt sem.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról