:

Szerző: Hlács Ferenc

2021. március 29. 10:13

A slusszkulcsot is Androidra költöztetné a Google

A vállalat új iparági összefogást indít a személyes iratok, kulcsok biztonságos digitalizálására.

Új iparági összefogást indít a Google, amellyel hosszú távon az autó- és lakáskulcsokat, igazolványokat - és a pénztárca tartalmának többi részét is az okostelefonokra költöztetné. Az Android Ready SE Alliance kezdeményezéssel a vállalat a hasonló eszközök biztonságos, digitális tárolását és használatát szabványosítaná, a mobilfizetésben és azonosításban már használt technológiákra támaszkodva.

Ilyen a vállalat Pixel 3 telefonjából már 2018-ban megismert Titan M biztonságos hardveres tároló, amely az Android alkalmazások számára a StrongBox kulcstárhelynek is megágyaz. Mára, ahogy az iparági szövetség megalakítását bejelentő blogposztjában a Google is kitér rá, a modern okostelefonok legnagyobb részében található hasonló biztonsági hardver, azaz Secure Element, vagy röviden SE - a cég szerint utóbbi biztosíthatja majd az alapját a fentebb sorolt, új felhasználási módoknak.

andrse

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét!

A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét! A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Ehhez persze széles körű összefogásra van szükség a készülékgyártók oldalán, amelynek létrejöttét a Google az Android Ready SE Allience keretei között igyekszik felgyorsítani. A szövetséghez csatlakozó SE-gyártók a Google-lel együttműködve biztonságos, nyílt forrású, használatra kész SE megoldásokat, appleteket biztosíthatnak - ennek első lépéseként a Google már most elérhetővé teszi a StrongBox for SE megoldást, amellyel az OEM partnerek is használatba vehetik az említett kulcstárhelyet. A termék a Giesecke+Devrient, a Kigen, az NXP, az STMicroelectronics, és a Thales kínálatában is elérhető.

A StrongBox és a később érkező, hasonló megoldások ráadásul nem korlátozódnak androidos okostelefonokra vagy tabletekre, azok WearOS, Android Auto Embedded, illetve Android TV rendszereken is bevethetők. A Google a StrongBox mellett már az okostelefonos jogosítványok és személyigazolványok, illetve a digitális autókulcsok előtt utat nyitó appletek fejlesztésén is dolgozik.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 02:02

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.