:

Szerző: Koi Tamás

2021. február 18. 09:59

Parkolás és viteldíj is fizethető a Google Mapsben

A lehető legegyszerűbben, egyetlen appba tömörítve igyekszik az utcai parkolással és a tömegközlekedés igénybevételével járó díjfizetési tranzakciókat egyszerűsíteni a Google - mostantól egyes régiókban ezeket a tranzakciókat közvetlenül a Google Maps felületén is lehet kezdeményezni.

Tovább bővíti egyik alapszolgáltatása, a Google Maps már eddig is meglehetősen robosztus repertoárját a Google. A cég mától két új, autóval, illetve tömegközlekedés igénybe vételével közlekedő felhasználók számára fejlesztett funkcióval egészíti ki a portfóliót bizonyos régiókban - megjelent a parkolási díj- és viteldíj fizetési lehetőség az applikációban, melyet a Google Pay fizetési szolgáltatáson keresztül bonyolít a vállalat.

A szolgáltatások bejelentése kapcsán a Google igyekszik hangsúlyozni, hogy a két fontos újítás kifejlesztésének egyaránt a pandémia adott löketet, hiszen az applikáción keresztüli tranzakciókkal az autósnak nem kell többé hozzáérni a parkolóórához, és a tömegközlekedési jegyeket és bérleteket értékesítő automatákat sem kell használniuk többé az utasoknak. A keresőcég szerint emellett lényeges, felhasználóbarát szempont, hogy az utazás megtervezéséhez és gyakorlatilag az összes kapcsolódó tevékenységhez mostantól elég egyetlen applikációt használni.

google_maps_parking

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét!

A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét! A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

A parkolási díj fizetésének folyamatát a Google közvetlenül a térképes navigációba integrálja, így az úti cél elérésekor az applikáció felajánlja a fizetési lehetőséget - a tranzakciót a parkolóóra (zóna) számának és a parkolási idő előzetes megadásával lehet elindítani. A megadott időtartam a parkolás során kiterjeszthető további percek "vásárlásával". A parkolási díjfizetési funkció egyelőre csak az Egyesült Államok mintegy 400 városában használható, és csak Android platformon, a Google az iOS eszközök támogatását későbbi időpontra ígéri.

Az applikáció tömegközlekedési díjfizetési megoldása hasonló elven működik, csak ez esetben a tömegközlekedési navigáció lehetőséget kell elindítania a felhasználónak. A rendszer ezt követően automatikusan megváltja az érintett vonalszakaszokra a jegyeket, a fizetés itt szintén a Google Pay szolgáltatásba integrált bankkártyával történhet. A térképalkalmazáson keresztüli viteldíjfizetési lehetőségre a Google globálisan 80 közlekedési társasággal szerződött le, a funkció egyelőre csak androidos készülékeken válik elérhetővé a következő hetekben.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 20:07

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.