Szerző: Koi Tamás

2021. január 8. 12:46

Musk Tweetje után elárasztották az új felhasználók a Signalt

Elon Musk, a világ immár leggazdagabb embere tegnapi két tweetje után új felhasználók milliói árasztották el a Signal azonnali üzenetküldő platformot.

Meglehetősen döcögőssé vált tegnap délután a Signal azonnali üzenetküldő platform működése, különösen az új felhasználók regisztrációjához szükséges SMS-validációs alrendszere küzdött komoly kihívásokkal - a felelős ezúttal maga Elon Musk, aki több mint 41 millió Twitter-követője előtt újfent nyilvánvalóvá tette, hogy nem tartozik a kedvencei közé a Facebook és annak szolgáltatásai, emellett konkrétan arra bíztatta őket, hogy használják a Signalt.

Musk - aki immár a világ leggazdagabb embere, maga mögé utasítva a lista korábbi éllovasát, Jeff Bezos Amazon-vezért - a Capitolium épületének szerda esti ostromát követően tett közzé egy olyan mémet, mely egyértelműen a Facebookra utalva, ugyanakkor magát a szolgáltatót néven nem említve firtatta a közösségi oldal szerepét a rendbontások kialakulásában. A szókimondó cégvezető röviddel ezt követően annyit posztolt követőinek, hogy azok használják a Signal üzenetküldőt.

Téli kuckózáshoz

Több 100 IT-előadás felvétele a HWSW Youtube csatornáján: csatlakozz!

Téli kuckózáshoz Több 100 IT-előadás felvétele a HWSW Youtube csatornáján: csatlakozz!

A Signal csütörtöki lerohanása ugyanakkor nem csak ennek köszönhető. A szintén a Facebook tulajdonában lévő WhatsApp éppen tegnapelőtt hívta fel felhasználóinak figyelmét a szerződési és adatvédelmi feltételek változására, melyben röviden az áll, hogy február 8-át követően a WhatsApp minden általa kezelt személyes adatot átadhat a Facebook számára.

Noha a cég közleménye szerint mindez a hagyományos, felhasználói chateket semmilyen módon nem érinti, a felhívás ultimátum jellege miatt (aki nem fogadja el a feltételeket február 8-ig, az nem használhatja tovább a szolgáltatást) kicsapta a biztosítékot a mintegy kétmilliárd WhatsApp-felhasználó egy részénél.

A WhatsApp új felhasználói feltételei, illetve Musk tweetjei a közösségi médiában komoly turbulenciát keltettek, így egy átlagos naphoz képest lényegesen többen regisztráltak a Signal Messengerre, melynek társalapítója és befektetője nem mellékesen a WhatsApp korábbi társalapítója, Brian Acton.

a címlapról