Szerző: Koi Tamás

2021. január 8. 12:46

Musk Tweetje után elárasztották az új felhasználók a Signalt

Elon Musk, a világ immár leggazdagabb embere tegnapi két tweetje után új felhasználók milliói árasztották el a Signal azonnali üzenetküldő platformot.

HIRDETÉS

Meglehetősen döcögőssé vált tegnap délután a Signal azonnali üzenetküldő platform működése, különösen az új felhasználók regisztrációjához szükséges SMS-validációs alrendszere küzdött komoly kihívásokkal - a felelős ezúttal maga Elon Musk, aki több mint 41 millió Twitter-követője előtt újfent nyilvánvalóvá tette, hogy nem tartozik a kedvencei közé a Facebook és annak szolgáltatásai, emellett konkrétan arra bíztatta őket, hogy használják a Signalt.

Musk - aki immár a világ leggazdagabb embere, maga mögé utasítva a lista korábbi éllovasát, Jeff Bezos Amazon-vezért - a Capitolium épületének szerda esti ostromát követően tett közzé egy olyan mémet, mely egyértelműen a Facebookra utalva, ugyanakkor magát a szolgáltatót néven nem említve firtatta a közösségi oldal szerepét a rendbontások kialakulásában. A szókimondó cégvezető röviddel ezt követően annyit posztolt követőinek, hogy azok használják a Signal üzenetküldőt.

Egészségbiztosítási program, külföldbiztos kódolás, átlátható drótváz (x)

A MediHelp költséghatékonyan, egyszerűen nyújt nemzetközi egészségbiztosítást.

Egészségbiztosítási program, külföldbiztos kódolás, átlátható drótváz (x) A MediHelp költséghatékonyan, egyszerűen nyújt nemzetközi egészségbiztosítást.

A Signal csütörtöki lerohanása ugyanakkor nem csak ennek köszönhető. A szintén a Facebook tulajdonában lévő WhatsApp éppen tegnapelőtt hívta fel felhasználóinak figyelmét a szerződési és adatvédelmi feltételek változására, melyben röviden az áll, hogy február 8-át követően a WhatsApp minden általa kezelt személyes adatot átadhat a Facebook számára.

Noha a cég közleménye szerint mindez a hagyományos, felhasználói chateket semmilyen módon nem érinti, a felhívás ultimátum jellege miatt (aki nem fogadja el a feltételeket február 8-ig, az nem használhatja tovább a szolgáltatást) kicsapta a biztosítékot a mintegy kétmilliárd WhatsApp-felhasználó egy részénél.

A WhatsApp új felhasználói feltételei, illetve Musk tweetjei a közösségi médiában komoly turbulenciát keltettek, így egy átlagos naphoz képest lényegesen többen regisztráltak a Signal Messengerre, melynek társalapítója és befektetője nem mellékesen a WhatsApp korábbi társalapítója, Brian Acton.

Sokan szembesülnek a cloudos számlájuk elhízásával. Mint ahogyan a test számára is lehetséges egy jó étrend kialakítása a súlyfelesleg elkerülése érdekében, úgy egy kis tervezéssel a felhő költségei optimalizálhatók. Többek között ilyen témákkal foglalkozik a december 9-i HWSW meetup.

a címlapról

Hirdetés

FinOps: a fájdalommentes diéta titka a felhőben

2021. december 7. 03:21

Sokan szembesülnek a cloudos számlájuk elhízásával. Mint ahogyan a test számára is lehetséges egy jó étrend kialakítása a súlyfelesleg elkerülése érdekében, úgy egy kis tervezéssel a felhő költségei optimalizálhatók. Többek között ilyen témákkal foglalkozik a december 9-i HWSW meetup.