Szerző: mz

2000. november 9. 20:51

Internetes szolgáltatások fejlesztése hármas összefogással

[Mmd] Az Internet Research Institute, a NEC Corporation és a Panasonic vegyesvállalatot hoznak létre különféle szélessávú internetes szolgáltatások fejlesztésére.

A szélessávú technológiára épülő, információ-disztribúciós modellek kidolgozására szakosodott Broadband Exchange megfizethető és hatékony összekapcsolási hálózatokat bocsát az elérési vonalakat, adatközpontokat és videó-tartalmat értékesítő vállalatok rendelkezésére. Ennek célja, hogy a piac fent említett szereplői a tartalomtovábbítástól az otthoni felhasználásig, minden elemet lefedő szélessávú szolgáltatásokat alakíthassanak ki ügyfeleik számára.

A Broadband Exchange főbb szolgáltatásai:

  • Új generációs technológiákkal (pl. Ipv6 és IP) is kompatibilis, szélessávú hálózatán keresztül összekapcsolási szolgáltatásokat biztosít kábeltelevíziós cégek és egyéb elérési vonal szolgáltatók, valamint iDC- és internet-szolgáltatók számára.
  • Vállalkozás-indítási, üzemeltetési és adminisztratív támogatást kínál szélessávú internetes szolgáltatásokat nyújtó kábeltelevíziós társaságok és egyéb elérési vonal szolgáltatók részére.
  • Tartalom-disztribúciós, érvényesítési, behajtási és egyéb felhasználói adminisztratív szolgáltatásokat biztosít a videó- és egyéb szélessávú tartalom továbbítására szakosodott vállalatok számára.

Az új cég a három partner világszínvonalú megoldásait használja a szélessávú információtovábbítás megvalósítására. Az IRI nagysebességű adatforgalmi technológiáit, valamint az internetes infrastruktúrák kiépítése és menedzselése terén szerzett tapasztalatait bocsátja rendelkezésre. A NEC fejlett hálózati infrastruktúra-fejlesztési szakértelmével és know-how-jával, míg a Panasonic otthoni információs eszközökhöz kidolgozott technológiáival és ehhez kapcsolódó szaktudásával járul hozzá a kezdeményezés sikeréhez.

a címlapról