:

Szerző: HWSW

2020. október 25. 11:41

Digitális bankkártyával újít a Gránit Bank

Új kártyaszolgáltatással egészíti ki innovatív banki szolgáltatásainak repertoárját a Gránit Bank. A GRÁNIT Digital kártyaszolgáltatással akár már a számlanyitás másnapján is az ügyfelek rendelkezésére állhat egy virtuális kártya, melyet okostelefon segítségével lehet fizetésre használni, de akár online vásárlásra is alkalmas.

A szelfis számlanyitás október közepi megjelenését követően újabb innovatív digitális szolgáltatással jelentkezik a Gránit Bank, mely a fintech startupokhoz hasonlóan élen jár a hasonló megoldások bevezetésében. A pénzintézet új kártyás megoldásával, a GRÁNIT Digital kártyaszolgáltatással a számlanyitást követően jelentősen lerövidülhet az a korábban akár több hétig is tartó időszak, míg a fizikai bankkártyát legyártják és eljuttatják az ügyfél számára.

A különféle okostelefonos banki appokkal, platformokkal digitalizálható, érintés nélküli fizetésre használható kártyák évek óta jelen vannak a magyar bankpiacon, az ilyen kártyák azonban vagy egy meglévő, fizikai kártya "digitalizálásával", vagy virtualizálásával jönnek létre, és szükséges az igényléshez egy meglévő, már aktivált fizikai kártya (ezek az önálló digitális kártyák).

phone3

Mindez többnyire azt jelenti, hogy a számlanyitást követően a számlatulajdonos akár hetekig nem tud semmilyen kártyatranzakciót végezni a számlájához kötődően, hiszen a fizikai kártyák legyártása és postázása hosszadalmas folyamat lehet (a kártya gyártásához szükséges idő egyes kereskedelmi bankoknál eltérő lehet, van olyan pénzintézet például, mely külföldön gyártatja a kártyákat, így ott tovább tart a plasztikok elkészítése). 

A GRÁNIT Digital kártyaszolgáltatás ezt a várakozási időszakot küszöböli ki azzal, hogy a bank az ügyfélnek akár már a számlanyitás másnapján (jellemzően egy munkanapon belül) extra költségek nélkül a rendelkezésére bocsát egy digitális kártyát, melyet a mobiltelefonos érintés nélküli fizetés (Gránit Pay vagy Apple Pay) mellett akár online vásárlások során is lehet használni. A Mastercard által kibocsátott kártya ehhez saját kártyaszámmal, lejárati idővel és CVV/CVC kóddal rendelkezik, melyhez természetesen az összes digitális és fizikai kártyához hasonlóan egyedi limitek állíthatók be.

A digitális kártya átmeneti jellegéből fakadóan a bank által kibocsátott fizikai kártya aktiválásáig, de legkésőbb 60 napig érvényes (ezt követően természetesen továbbra is lehetőség van az aktivált fizikai kártya virtualizálására). A GRÁNIT Digital bankkártyát személyes, fiókban történő számlanyitással, videóbankos azonosítással, videóbankos azonosítással összekapcsolt online számlanyitással és az október közepe óta elérhető szelfis számlanyitással egyaránt lehet igényelni.

A mostanihoz hasonló helyzetben a Gránit Bank érthetően kiemelt figyelmet fordít arra, hogy az új számlatulajdonosok maguk, illetve a banki dolgozók egészségének védelmében akár zéró fizikai kontaktust követően megnyithassák bankszámlaszámukat, illetve az új, GRÁNIT Digital kártya révén gyakorlatilag azonnal rendelkezhessenek egy érvényes, vásárláshoz is használható bankkártyával. Ezt a szolgáltatáscsomagot eddig kizárólag a fintech-világ nagy, nemzetközi szereplőinek némelyikénél lehetett csak megtalálni, a hazai bankszektorban mindeddig példa nélküli a Gránit Bank megoldása.

[A Gránit Bank megbízásából készített, fizetett anyag.]

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 04:25

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.