:

Szerző: Koi Tamás

2020. október 6. 10:04

Új funkciók és névváltás a G Suite-nál

Átmárkázza és átalakítja G Suite nevű irodai alkalmazáscsomagját a Google. A cég ezzel újabb lépést tesz abba az irányba, hogy a domináns Microsoft 365 platformot utolérje a versenyben.

Új nevet és új funkciókat ad irodai felhős alkalmazás-csomagjának a Google. A vállalatoknak szánt G Suite platform mostantól Google Workspace néven folytatja, illetve a benne lévő platformok is szorosabb integrációt kapnak. Mindezt nyilvánvalóan azzal a céllal, hogy a keresőcég felhős irodai megoldása utolérje a piac domináns szereplőjét, a Microsoft 365 platformot.

Az új, átalakított dizájn alapvetően arra az elvre épül, hogy a felhasználóknak ne kelljen minden műveletet külön böngészőfülben kezelnie, így a csomagban található különböző applikációk lényegesen nagyobb átjárhatóságot biztosítanak. Az ötlet egyébiránt nem teljesen új, a Microsoft éppen ugyanezt a stratégiát követve mutatta be korábban a "Fluid" nevű interfészt, melyben a webes Office különböző komponensei (Word, Excel, Powerpoint, Outlook) kevésbé különülnek el egymástól markánsan.

google-workspace-cover
az applikációk új ikonokat is kapnak

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét!

A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét! A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

A Google már júliusban megtette az első lépéseket ebbe az irányba, amikor a Meet csoportmunka-platformot szervesen integrálta a vállalati Gmail szolgáltatásba, így a várakozások szerint a jövőben a felhasználóknak kevesebb erőfeszítésbe kerülhet majd a Google eltérő célú kommunikációs platformjainak párhuzamos használata.

Az átszabott. átnevezett G Suite bizonyos új funkciói már a következő napokban megjelennek majd az előfizetőknél, a jelentősebb változásokat hozó újítások (mint például a dokumentációk létrehozása chatablakban, vagy a prezentációkba ágyazott videóhívás) a következő hetekben válnak majd elérhetővé. A mobilos applikációknál egyelőre nem várható számottevő változás.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 12:10

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.