:

Szerző: Bőle György

2000. november 8. 15:34

EarthQuake 2: gigantikus LAN-party

A Virtuális Sport Ifjúsági Egyesület másodszor rendezi meg EarthQuake nevű országos játék bajnokságát. A rendezvény a Szent István Egyetem gödöllői aulájában lesz 2000. november 17. és 19. között.

Főbb paraméterek:

  • 60 óra őrületes hangulatú, folyamatos játék
  • A hálózat: 350 számítógép összekötve a világszínvonalú 100 Mbit/s-os Ethernet switch technológiával (az Agenda Computer HUB-ok nélkül teremti meg a gépek közötti kapcsolatot, rendkívül gyors adatátviteli sebességet érve el ezzel)
  • A hálózat "szíve", a szerverek: 2 darab dual processzoros, 550Mhz-es Senorg Pentium III Xeon szerver, 1 darab dual processzoros, 800Mhz-es Senorg Pentium III szerver, 6 darab 500MHz-es Senorg Pentium III szerver, 8 darab dual processzoros DTK Pentium III-as szerver
  • Versenyszámok: Quake3 (team, f2f), Quake1 (team, f2f), Counter Strike.
    Ugyanakkor ezek mellett a szervezők tervezik Starcraft és Quake2 "fun play" serverek beindítását, illetve a játékosok gépén indított szerverekről lesz ún. "free game" is (Diablo 2, Unreal).
  • Fődíj: egy Senorg Progress PC 554 Pentium III 933MHz
A verseny számtalan meglepetéssel, újdonsággal és alternatív programmal is szolgál. A versenyek szünetében magyar fejlesztők tartanak majd előadásokat. Vendég lesz az Insane fejlesztő csapata, valamint a Philos Laboratories az Alcatraz című játékával.

A nevezés és a szabályok, ill. további részletek a verseny hivatalos weblapján találhatók.

Korrigálás: Ennek a hírnek az eredetijében arról számoltunk be, hogy az eseményen bemutatásra kerül Közép-Európában elsőként egy többprocesszoros Pentium 4 szerver. Sajnos ez a dolog egy sajtóközleménybeli elírás eredménye volt, mert a Pentium 4 nem támogatja a többprocesszoros kiépítést, és a Pentium 4 szerver verziója, a jövő évben megjelenő Xeon (kódnév: Foster) is csak maximum két processzoros kialakítást tesz lehetővé.
A hír tehát pontosan úgy szól, hogy a Senorg Rt. a versenyen bemutatott volna egy Pentium 4-re épülő szervert, viszont az Intel november 20-ra csúsztatott szállításai miatt sajnos ez meghiúsult. A Senorg Rt. a dolog ellensúlyozására 9 szerverrel járul hozzá a rendezvény zökkenőmentes lebonyolításához.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 10:57

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.